Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elméletileg 2009. dec. közepér...

Elméletileg 2009. dec. közepére várható a babám születése, tehát még jó messze van. Hogyan számolják ki nekem a gyedet?

Figyelt kérdés
A kérdés az,hogy a gyednél a 2008-as évi átlagkeresetemet fogják figyelembe venni?Milyen papírok szükségesek a gyedhez,hogy az összeget meg tudják majd állapítani?Sajnos fél évig csak 4 órára voltam bejelentve,így félek,nem sok gyedet fogok kapni :(
2009. ápr. 21. 22:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is akkor szülök. Dec 21.-re vagyok kiírva.

Te?

A kérdésedre nem tudok válaszolni,bocsi :(

2009. ápr. 21. 22:04
 2/4 anonim ***** válasza:

A tgyást illetve gyedet a munkahelyeden keresztül kell igényelni. (akkor is ha az nem TB kifizető hely) Munkabéreddel kapcsolatban neked nem kell igazolni semmit. A

tgyásod alapja lesz a 2008. kereseted. Gyed-re majd csak 2010-ben leszel jogosult, így annak alapja már az ez évi kereseted lesz.

2009. ápr. 21. 22:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem (2007-ben) úgy volt, h a szülés előtti évben megvolt a 180 nap munkaviszony, de a gyedet abból a munkaviszonyból szárm.jöv.-ből számolták, ahol a szülés időpontjában be voltam jelentve, tökmindegy, h 1 vagy másfél évvel azelőtt mennyit kerestem az előző munkahelyeimen.
2009. ápr. 21. 22:56
 4/4 A kérdező kommentje:

Első válaszoló: volt ultrahang,de nem mondták,mikorra vagyok kiírva.Ma megyek nőgyógyászhoz,szerintem ma mondja meg.Márc. 3-án volt utolsó menstruáció,ez alapján gondolok dec. közepére,de ma (remélem)úgyis megtudom. :)

Jelenleg nincs munkám,folyamatosan keresek irodait (amit eddig is végeztem).Szorít az idő,hiszen fontos,hogy a próbaidő alatt ne vegyék észre kerekedő pocim.A héten voltam 2 állásinterjún,csütörtökön szintén megyek kettőre.Bizakodó vagyok.

Tehát ha most munkába állok,akkor a gyedet már a 2009-es évi átlagkeresetemből számolják?Januártól márciusig 4 órára voltam bejelentve,márciustól májusig nem volt munkám,és tegyük fel májustól lesz egy 8 órás bejelentett munkahelyem.Akkor 2009. jan.1-től számolják ki a gyedet?Tehát a 4 órás bejelentettet is beleszámolják?

2009. ápr. 22. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!