Elméletileg 2009. dec. közepére várható a babám születése, tehát még jó messze van. Hogyan számolják ki nekem a gyedet?
Én is akkor szülök. Dec 21.-re vagyok kiírva.
Te?
A kérdésedre nem tudok válaszolni,bocsi :(
A tgyást illetve gyedet a munkahelyeden keresztül kell igényelni. (akkor is ha az nem TB kifizető hely) Munkabéreddel kapcsolatban neked nem kell igazolni semmit. A
tgyásod alapja lesz a 2008. kereseted. Gyed-re majd csak 2010-ben leszel jogosult, így annak alapja már az ez évi kereseted lesz.
Első válaszoló: volt ultrahang,de nem mondták,mikorra vagyok kiírva.Ma megyek nőgyógyászhoz,szerintem ma mondja meg.Márc. 3-án volt utolsó menstruáció,ez alapján gondolok dec. közepére,de ma (remélem)úgyis megtudom. :)
Jelenleg nincs munkám,folyamatosan keresek irodait (amit eddig is végeztem).Szorít az idő,hiszen fontos,hogy a próbaidő alatt ne vegyék észre kerekedő pocim.A héten voltam 2 állásinterjún,csütörtökön szintén megyek kettőre.Bizakodó vagyok.
Tehát ha most munkába állok,akkor a gyedet már a 2009-es évi átlagkeresetemből számolják?Januártól márciusig 4 órára voltam bejelentve,márciustól májusig nem volt munkám,és tegyük fel májustól lesz egy 8 órás bejelentett munkahelyem.Akkor 2009. jan.1-től számolják ki a gyedet?Tehát a 4 órás bejelentettet is beleszámolják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!