Hány nap szabadság jár nekem?
Nem igazán vagyok vele tisztában, emiatt érdeklődöm hozzáértőktől, hogy valamennyire képben legyek.
2009.október 3-án szültem (akkor 29 éves voltam), a TGYÁS-om 2010.március 19-én járt le. Maradt bent 20 napom, mivel végig táppénzen voltam szülésig.
És most októbertől tölteném le a szabikat, nekem nagy vonalakban 43 napot mondtak, amit én keveslek, emiatt kérdezem. (a plusz két napot a férjem igényelte erre az évre)
És még egy kérdés, hogy októbertől állományban vagyok, arra is jár már időarányosan szabadság?
Ha még szükség van valami információra megírom szívesen.
Szerintem jó a számítás.
Én 2009.júniusában szültem. 2008. novembertől voltam táppénzen, 2008-ról maradt 7 napom. Mivel az egész terhességemet táppénzen töltöttem, nem vettem ki a szabikat így bennmaradt 21 napom és a GYED első évére a teljes szabadság 22 nap. Összesen 50 nap. Elméletileg ránk nem vonatkozik az új törvény szerint a félévre járó szabadság, mert már ezek felhalmozott szabik, amiket már nem lehet csak úgy elvenni. Én is októbertől venném ki a szabikat, gondolom januárban kezdesz...nálam csak annyi a macera, hogy 6 órába mennék vissza a GYES végéig, még nem találtunk közös nevezőt arra hogy a felhalmozott szabijaimat amit 8 órás munkaidő mellett szereztem, módosítsák 75 napra 6 órás kifizetéssel...elvileg kivitelezhető, csak hát a fejesek...
Én is épp most számoltattam ki a szabijaimat :)
Szabadság jár Tgyás idejére, és a GYed első évére (első 365 napra.)
Ez esetedben:
2009. : 20 nap
2010: 22 nap (az életkorod alapján ugye ennyi jár?)
2011. március 11-ig időarányosan az éves szabid alapján, tehát márc. 19-ig 78 naptári nap, eszerint 22/365*78=4,7 tehát még 5 nap jár (felfelé kerekítve)
Ez így összesen 20+22+5=47 nap.
Aztán Októbertől, mikortól munkába llsz papíron, a hátralévő időre ugyanígy jár még időarányosan a szabi, ami még kb. 4 nap.
Nekem pár napja eszerint a séma alapján számolták ki a szabadságomat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!