Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány nap szabadság jár nekem?

Hány nap szabadság jár nekem?

Figyelt kérdés

Nem igazán vagyok vele tisztában, emiatt érdeklődöm hozzáértőktől, hogy valamennyire képben legyek.

2009.október 3-án szültem (akkor 29 éves voltam), a TGYÁS-om 2010.március 19-én járt le. Maradt bent 20 napom, mivel végig táppénzen voltam szülésig.

És most októbertől tölteném le a szabikat, nekem nagy vonalakban 43 napot mondtak, amit én keveslek, emiatt kérdezem. (a plusz két napot a férjem igényelte erre az évre)

És még egy kérdés, hogy októbertől állományban vagyok, arra is jár már időarányosan szabadság?

Ha még szükség van valami információra megírom szívesen.

2011. szept. 9. 12:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó a számítás.

Én 2009.júniusában szültem. 2008. novembertől voltam táppénzen, 2008-ról maradt 7 napom. Mivel az egész terhességemet táppénzen töltöttem, nem vettem ki a szabikat így bennmaradt 21 napom és a GYED első évére a teljes szabadság 22 nap. Összesen 50 nap. Elméletileg ránk nem vonatkozik az új törvény szerint a félévre járó szabadság, mert már ezek felhalmozott szabik, amiket már nem lehet csak úgy elvenni. Én is októbertől venném ki a szabikat, gondolom januárban kezdesz...nálam csak annyi a macera, hogy 6 órába mennék vissza a GYES végéig, még nem találtunk közös nevezőt arra hogy a felhalmozott szabijaimat amit 8 órás munkaidő mellett szereztem, módosítsák 75 napra 6 órás kifizetéssel...elvileg kivitelezhető, csak hát a fejesek...

2011. szept. 9. 12:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is épp most számoltattam ki a szabijaimat :)

Szabadság jár Tgyás idejére, és a GYed első évére (első 365 napra.)

Ez esetedben:

2009. : 20 nap

2010: 22 nap (az életkorod alapján ugye ennyi jár?)

2011. március 11-ig időarányosan az éves szabid alapján, tehát márc. 19-ig 78 naptári nap, eszerint 22/365*78=4,7 tehát még 5 nap jár (felfelé kerekítve)

Ez így összesen 20+22+5=47 nap.

Aztán Októbertől, mikortól munkába llsz papíron, a hátralévő időre ugyanígy jár még időarányosan a szabi, ami még kb. 4 nap.

Nekem pár napja eszerint a séma alapján számolták ki a szabadságomat. :)

2011. szept. 9. 13:03
 3/5 A kérdező kommentje:
A GYED első évére és a TGYÁS-ra jár szabi. A TGYÁS-t nem számoltad bele. Nálam még biztos hogy eszerint számolnak, mert a cég novembertől áll át az új szabályra én akkor már szabin leszek.
2011. szept. 9. 13:17
 4/5 A kérdező kommentje:
az első válaszolónak írtam az előzőt.
2011. szept. 9. 13:18
 5/5 A kérdező kommentje:
52 napot számoltak és ebben még nincs benne az időarányos 5 nap, azzal majd én rendelkezem.
2011. nov. 7. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!