Ha a terhességem alatt ideges és feszült voltam állandóan, az megmutatkozik valamilyen formában a gyereken?
Igen sajnos igen..
Hogyha az anyuka feszült,ideges, és mindig felhúzza magát, sajnos a baba sem lesz más.
Állandó sírás, és nem lesz nyugodt, nem éri meg idegeskedni..sajnos a baba szívja meg :(
Sajnos ettől féltem. Egész terhességem alatt állandóan stresszben éltem. A párom nemtörődömsége,és épp akkor intéztük (inkább intéztem)a lakáshitelt.
A kislányom már 1,5éves,de állandóan fel van pörögve. Semmi nem érdekli,reggeltől estig. Van hogy a haját húzza,vagy üti a fejét. Mindéig is ilyen volt,kicsiként sokat sírt. Annyira bánt hogy tönkretettem a gyerekem!!! Anyósom szerint nyugtató kellene a gyereknek.
szerintem meg nem befolyásol semmit.
a gyerek lelki alkata genetikailag meghatározott.
Valamilyen szinten biztosan befolyásolja. De az a szép a gyermeknevelésben, hogy kiszámíthatatlan! :)
Majd csak akkor tudod meg, hogy kit kapsz és mire juttok egymással, ha a kezedben lesz. Simán lehet, hogy a tiéd lesz a világ legédesebb cukkorfalata...és persze megkaphatod a legkeményebb diót is.
A lényeg, hogy sokat öleld és puszild és cirógasd. Sok boldogságot nektek!
Hoppá...
elsőre, csak a kérdést olvastam és azt hittem még kismama vagy...de most már látom, hogy már 1,5 éves a gyerkőc.
De mindegy a lényeg ugyanaz. A gyerek alakítható, sokat szeresd és lehet belőle bármi.
A terhességem alatt nagyon sok stressz ért, lakásgondok,haláleset, éjszaka nem tudtam aludni stb.
A kisfiam egy álombaba volt, most 4 éves, okos, értelmes, nyugodt gyerek.
Szerintem a genetikán és neveltetésen múlik a gyerek temperamentuma és a kis lelki világa.
Nehogy nyugtatózzátok már most a gyereket.
20 évesen olyan lesz mint egy két lábon járó patika..
Mellesleg a nyugtató már "drog"nak számít csak kis mennyisé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!