Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljunk? Hogyan hárítsunk?

Mit csináljunk? Hogyan hárítsunk?

Figyelt kérdés

Szóval van egy baráti pár. A lánnyal mindketten várandósak vagyunk! Már a terhességünk elejétől érezzük,hogy versenyt csinálnak dolgokból. Hogy mi hol,mit mennyiért stb. Ha valami jobb, mint az övéké, kiakadnak. Nem állunk rosszul, nem tagadom, amit akartunk megvettünk a babának!

Semmit nem szoktunk nekik mondani, pont azért,hogy ne legyen beszólogatás, irigység stb. Mindig elterem a témát, ha a baba kerül szóba. Egyébként minden téren jól megvagyunk velük!

Most kész lett a babaszoba és a férjem elszólta magát, erre közölték,hogy minél hamarabb szeretnének eljönni megnézni. Már előre görcsbe van a gyomrom,hogy miket kapunk. Hogy lehet elhárítani,hogy ne akarjanak eljönni. Vagy hogy viselkedjünk?

2011. szept. 1. 11:24
 1/5 anonim ***** válasza:
ha tényleg barátok, akkor kerek perec dumáljátok meg, hogy ne versengés legyen belőle. Ha meg ezen megsértődnek, és elmaradnak, akkor nem is voltak barátok.
2011. szept. 1. 11:28
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

De egy ilyet hogy mondasz meg? Most borítsam ki a bilit? Hogy figyeljetek, eddig is így vettük észre és ez nem lesz jó. Na hát abból tuti harag lenne!

2011. szept. 1. 11:34
 3/5 anonim ***** válasza:

szerintem akkor kontrázz rá, ha szóba hozzák. Tehát ne magadtól hozd fel a témát, hanem ha beszólnak valamiért vagy olyat mondanak, ami rosszul esik, ártatlanul kérdezz vissza, hogy: Ti most versenyt akartok ebből csinálni? Ha letagadják, de legközelebb megint szóba kerül, emlékeztesd rá őket, hogy a múltkor letagadták, hogy versengés/féltékenység lenne. Szerintem így tiszta. De mégis egy babaszobán mibe köthetnének bele? Hogy miért ilyen színű a fal, vagy miért annyiért vettétek a kiságyat? Ez féltékenység, nem versengés. Ha meg ők túl akarnak tenni rajtatok, akkor ne reagáljatok rá. Majd lekoppintják a babaszobát? Ha ti nem léptek, észre fogják venni magukat. Ha meg nem, csak nevessetek rajtuk, mit lehet csinálni?

A férjemnek van egy alkalmazottja, töményen komplexusos a gyerek, ő akarja a főnököt játszani (a férjem cégénél!!). A párom rendszeresen elmeséli, milyen hülyeségekbe köt bele és meg akarja mutatni, hogy ő jobban tudja (persze nem). Már kérdeztem a páromat, hogy mégis miért tartja, azt felelte nevetve, hogy van kit szivatni. Már engem is bemártott, hogy szerinte én nem jól nevelem a gyereket (ja, nem verem meg ha hozzányúl a TV-képernyőhöz és kétévesen nem pénzzel akarom rászoktatni a bilire, ahogy ő teszi:))). Ereszd el a füled mellett, szórakozz rajta, csak ezért hoztam fel ezt a példát.

2011. szept. 1. 12:50
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát igazság szerint nem spóroltunk a babaszobán, de a nagy részét kaptuk a szüleinktől. Szerintem már a masszázs fotel ki fogja verni a biztosítékot. Ami valóban nem szükséges,de ha már kaptuk nem dobjuk ki!

Na mindegy, még egy ideig próbálom tologatni a meghívást!

2011. szept. 1. 13:14
 5/5 anonim ***** válasza:
És ha irigykednek, mi van? Az más ha te akarsz felvágni, de ők akarják ennyire megnézni, úgyhogy én nem hárítanék a helyedben. Egye meg őket a sárga irigység, ha nekik ez jó. Nehogy már szégyellned kelljen, hogy nem vagy csóró!
2011. szept. 1. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!