Hogyan tudnék spórolni? Főleg a rezsivel.
Férjem nem keres rosszul, én is dolgozom a gyed mellett, kb. 300 ezer Ft az összbevételünk egy hónapban. Mégis, miután levon a lakáshitel, gyakran már döntenünk kell, hogy a számlákat fizessük vagy együnk.
Ugyanis nagyon magas a rezsi. 2 és fél szobás panellakásban élünk, és nyáron is olyan 100 ezer Ft körül van. Főleg a hődíj (az a melegelvíz? vagy ilyenkor is fizetjük a fűtést???) iszonyatosan sok, ebben a hónapban közel 35 ezer Ft volt.
Valamit nagyon rosszul csinálunk, de még nem sikerült rájönnünk, mit. Légkondink nincs, kocsink se, minden nap főzök, szinte semmi luxusra nem költünk. Mégis úgy várom minden hó elején a csp-t, mint a Messiást.
Ti hogyan spóroltok a rezsin? Félre ne értsetek, nem panaszkodni jöttem, hanem tippekért! :)
Köszönök szépen minden hozzászólást!
Hideg-melegvízmérőnk van, nem azzal lehet a baj. Ezt a felfűtési díjat megkérdezzük.
leírom az én rezsiköltségeimet egy 47 négyzetméteres lakásra (4 emeletes társasház):
- közös költség: 8000 ft
- víz: 3000 ft
- villany: 6000 ft
- gáz (melegvíz, főzés és fűtés) novemberre (20-22 fok van a laksásban, amelyet egy kombikazán fűt): 5200 ft
--------------
Összesen: kb. 22.000 ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!