Olyan anyuka akinek gyermekének "képzeletbeli" apukát anyakönyveztek nem bánta meg?
"Örülök", hogy nem csak engem áldott meg a sors jófej apukával. :)
Ő sem volt hajlandó apaságit aláírni, halál ciki, h állandóan rajtam kérik számon, ráadásul 2 gyerkőc is van.
Azt mondta, róla ne tudjon az állam, ő tudja, h ő az apjuk és kész. Ő nem ír alá semmit.
Na, mondom, f@sz@gyerek vagy...
Így a gyerkőcöknek is képzelt név van beírva, de így legalább nincs köze hozzájuk jogilag (később sem fog utánamenni a dolgoknak, ahogy ismerem). Fizetni meg úgysem fizetne...
Kedves KérdezŐ és válaszolók!
Én írtam már neked,hogy az én gyerekemnek képzelt apa van bejegyezve.
Szeretném,ha tisztán látnátok!
Az apát csak akkor nevezheti meg,ha utána a gyámügy eljárást is tud indítani.Az eljárás során bebizonyosodik,hogy ő az apa,onnantól szülői jogai vannak.
Ez azt jelenti,hogy láthatja,elviheti.....
Ezt kell mérlegelni,hogy ez megéri-e?Lehet,hogy most nem keresi,de mi lesz,ha egyszer előkerül?Szivesen elengednéd vele a gyereked?
Én úgy gondoltam,hogy lehet még szerencsém az életben és találhatok egy olyan férfit,aki a lányommal együtt szeret.A képzelt apa bejegyzést el tudják törölni,de az igazi apa nevét nem.
Az az RTL-es riport szerintem borzasztó egyoldalú, látszott, hogy a hivatalos álláspont cikizésére ment ki a játék, semmi objektivitást nem sikerült benne felfedeznem. Ez van akkor, ha a riport készítője is valamilyen szinten érintett. Na mindegy, nem erre akartam kilyukadni.
Én inkább azt bántam meg, hogy a fiam anyakönyvijében az igazi apa van bejegyezve. Nem voltunk már együtt akkor sem, amikor megszületett, de az apa ragaszkodott hozzá, hogy ott legyen a neve, meg a gyerek is az ő nevét viselje (végül kötőjellel lett két vezetékneve). Sőt, még nekem hisztizett, hogy miért engedtem a saját nevemmel anyakönyveztetni amikor megszületett (mivel ő nem volt képes hazajönni intézni a papírokat, hiába magyaráztam neki, hogy egyedül nem intézhetek ilyesmit).
Szóval, én kismilliószor megbántam, hogy engedtem ezt az egész apai elismerő nyilatkozatot. 4 éves lesz lassan a fiam, az apja összesen ha háromszor látta (és ezt egy éves kora előtt tette, azóta nem járt erre, nem is lehet elérni sehogy).
Sokkal jobb lenne, ha a fiam csak az én vezetéknevemet viselné, hiszen miért is van ott az apjáé? Na az sokkal inkább egy idegen neve, kevésbé lenne mérvadó, ha az anyakönyvi kivonat egyetlen rubrikájában lenne egy kitalált név. De ezt az "idegen" nevet ő viseli. És még sok téren megkeseríti az életemet, hogy akkor hagytam magam erre rábeszélni, hiszen egy rohadt útlevelet sem tudok egyedül elintézni, ha az apa nem adja a beleegyezését, akkor a gyámhivatallal kell egyezkednem, kérvényeznem, stb. Szóval egy idegen név sokkal kevésbé lenne zavaró, főleg, hogy az anyakönyvi kivonatot szinte sehol nem kérik.
Szerintem egy gyerek sem keresgéli az apját, anyakönyvbe bejegyzett név alapján. Hiszen ebbe nő bele, neki nincs apukája és kitalált neve van. Én megmondanám neki, feketén fehéren.
És én ha így járnék, jártam volna, sosem keresném az igazi apát. Mert ha a nevét adja, az jogokat is biztosít neki, láthatást, akár el is perelheti a gyereket. Oké lehet mondani és, úgysem kapja meg? Én olvastam olyan történetet, ahol anyuka új kapcsolatából született gyereket a férj nevére anyakönyveztek és elperelte a gyereket az igazi családjától. Én ezt még megkockáztatni se akarnám. Még egy kis pénzért sem, amit gyerektartásnak hívnak. És a láthatás is, annyi történetet olvasni, hogy megrontotta apuka a gyerekeket, részegen fetrengett k@rvákkal és a gyámhatóság annyit mondott anyukának, nem sz ő tiszte megítélni, hogy részeg e az apuka, odaadja e a gyereket és mit csinál láthatás idején az apuka, mert a gyereknek nagy a fantáziája.
Úgyhogy én azt szeretném, hogy minél távolabb legyen a gyerekemtől. Nem kell sem a neve (ez minek) sem a pénze (pláne minek)És örülnék, hogy nem keres illetve reménykednék, hogy eztán sem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!