Adnatok tanacsot testverbabakocsi-ugyben?
Sziasztok!
16 honap korkulonbseg lesz a gyerkoceim kozott, januarban erkezik a kisteso. Mar egy ideje keresgelek a testverbabakocsik kozott, de ami nagyon tetszene, annak szornyen borsos ara van.
Lehet, hogy tul nagyok az elvarasaim? Legyen hozza egy mozes (mivel telen hideg lesz a picinek), lehetoleg a nagyobbik baba ulese ne legyen az elso ules alatt hatul eldugva, hogy semmit se lasson ki, nagy kerekek (macskakoves kornyeken lakunk), es esetleg atalakithato legyen szimplava......
Tudom, hogy sok dolog, de nem tudom, mibol lehetne lejjebb venni. Szerintetek? Esetleg tudtok ajanlani valamilyen tipust, max. 100 ezer forintig, hasznaltan is lehet.
Koszonom!
Nézd meg ezt:
De lehet,hogy feleslegesen veszed meg.Nekem a két gyerkőc között 18 hónap van,nagyon szerettem volna én is egy testvérkocsit,de a férjem lebeszélt róla.És igaza lett.A nagylányom amióta a kicsi van nem hajlandó beülni a babakocsiba,"Réka nagylány,babakocsi picibabáé".
Nekünk Graco Stadium Duo van, és nagyon szeretem.
Ennél elöl ül a nagy, az ő ülése dönthető valamennyire, de nálunk nem volt erre szükség, mert már 2 éves volt, és nem aludt a kocsiban. A hátsó teljesen dönthető, lábzsákkal, takarókkal semmi gond nem volt hidegben sem (december elején született a kicsi, így a legnagyobb télben mentek az első séták).
Elég nagyok a kerekei, nálunk is sok a macskakő, meg a rossz járda, de nagyon jól lehet vele közlekedni.
Az első kereke bolygósítható, nagyon jól fordul, még egyetlen boltból sem kellett visszafordulnom, mert nem férek el vele.
Ez nem alakítható át szimplává, de nálunk nem gond, most már a nagyobbik 4 éves, gyalog jön vagy motorral, a kicsi meg a nagyobb régi szimpla babakocsijában ül, azt megtartottuk. Vagy ha csak a játszótérre megyünk, akkor a testvérkocsi első ülésén van a két motor, a homokozószett stb., szóval plusz tárolóként használom. :-))
Én egyébként nem is láttam még olyat, aminél a nagy ül hátul (bár nem is nagyon nézelődtem, mert ismerőstől tudtunk venni egyet). Én használtan, babahordozóval együtt vettem 25.000-ért. Nézz körül Teszveszen, Vaterán, vannak jók, és közel sem 100ezer Ft-ba kerülnek.
Természetesen függ a nagyobb gyerkőctől is, hogy mennyire bírja a sétát, vagy éppen a babakocsit, de ahogy visszagondolok, 16 hónaposan még semmiképp nem ítéltem volna arra az enyémet, hogy caplasson mellettünk. Az persze más, ha a pici születése után maga a nagy "dönt" így.
Egyébként pont ezért el lehet halasztani a vásárlást a szülés utánra is, hacsak nem találsz valamit annyira kedvező áron, hogy vétek lenne otthagyni. Max. te is eladod. :-)
Mi sokat megyünk postára, vásárolni stb., és így is sok időbe telik mindig, nem hogy még a gyerek tempóját tartani, meg utána szaladgálni, ha nem jön magától, elcsavarog stb. Tudom, ez leginkább az én kényelmemet szolgálja, de ha valamit muszáj időre elvégezni, akkor muszáj, és kész. És egyikünknek sem jó, ha nekiállok veszekedni, hogy jöjjön már, ne menjen ide vagy oda stb...
Koszi a valaszokat!
Az elso nagyon tetszik, de en meg mindig kotom az ebet a karohoz a mozes miatt :) A bebe comfort testververziojan is gondolkodtunk, de pont emiatt (na meg akicsi kerekek miatt) vetettuk el.
Amit meg en se tudok, hogy be merjuk-e vallalni a szimpla babakocsit, mert a kisfiam meg egyaltalan nem akar jarni, es gondolom, ha el is indul lassan, nehany szaz meter utan el fog faradni, meg hideg is lesz, kenyelmesebb lenne neki a kocsi.
Vagy nincs igazam?
2. és 3. vagyok.
Amellett, hogy mindenkinél egyedi lehet a helyzet, én egy 16 hónapos gyereket nem fárasztanék ki. Az én nagyfiam majdnem 15 hónapos volt, amikor járni kezdett, így ha 16 hónap lett volna a különbség, akkor még egyértelműbb lett volna: testvérkocsi kell, és kész.
Van még időd nézelődni, ha a mózesből nem engedsz, csak úgy nehezebb lesz, mert ezeknek szerintem elenyésző része olyan, aminél mózes van. De egyébként utána, amikor már ül, és esetleg még mindig használnád a kocsit, akkor van a mózes helyett rendes ülőrész is, aminek a támláját megemeled?
Az biztos, hogy én mindenképp javaslom a testvérkocsit ilyen kis korkülönbségnél. (Volt már egy hasonló kérdés pár hete, és teljesen egyedül maradtam ezzel a véleményemmel. Bocs, hogy nem teljesen ide tartozik: nap mint nap találkoztam/találkozom anyukákkal, akik a boltban, a járda közepén stb. állnak percekig a szimpla babakocsival, mert a nagyobb - 2 év körüli - gyerek nem hajlandó egy tapodtat sem menni. Volt egy ilyen eset, elmentem mellettük, és az anyuka utánam szólt, hogy hol vettem a testvérkocsinkat, és milyen típus, mert neki is kell! Bocs a kitérőért.)
Van még pár hónapod, nézelődj, szerintem megtalálod a megfelelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!