Akinek volt már abortusza, érzett utána bűntudatot? Megtenné újra, ha visszapörgethetné az időt?
20 évesen volt. Egyetemista voltam, nem volt jó a kapcsolatom. Most 30 vagyok, karriert csináltam, imádom a párom és egy hónap múlva szülök.
Nem bántam meg, mert hiszek a sorsban, tudom, hogy így kellett lennie. Mindemellett nekem is határozott véleményem van, az életet nem a fogantatástól számolom - a szívem mélyén sem.
Az elsőt vetettem el (ennek már vagyven éve), a párom (aki azóta is a párom) akkor még egyetemista volt, vidéki, maradi, régimódi szülőkkel, nem tudtuk volna eltartani, talán még a kapcsolatunk is ráment volna.
Azóta van két szép felnőtt gyerekünk, és nem rázott meg lelkileg a dolog, viszont nagyon tartottam attól, nem leszek-e meddő, de nem volt semmilyen probléma, szerencsém volt. Néha, nagy ritkán elgondolom, hogy mennyi idős is lenne, ha megszültem volna, de nem okozott lelki, sem testi traumát.
--Ha most visszamehetnétek az időben, megtennétek újra ugyanabban a helyzetben?
Igen, de ha vissza lehetne menni az időben, akkor pár héttel korábbra mennék, hogy a teherbeesést elkerüljem.
-Éreztetek utána bűntudatod, depressziót, gondoltatok az abortált magzatra, álmodtatok vele?
Gondoltam, de nem álmodtam. Szomorú voltam inkább, de tudtam, abban a helyzetben ezt a döntést kellett hozni.
--Éreztetek olyat, hogy nem bírtok ránézni egy kisgyerekre, vagy egy terhes nőre az utcán?
Nem. Igaz, utána kb. 2 év múlva szültem, de a köztes időben sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!