Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek volt már abortusza,...

Akinek volt már abortusza, érzett utána bűntudatot? Megtenné újra, ha visszapörgethetné az időt?

Figyelt kérdés
Abortuszon átesett nőktől kérdezném: Ha most visszamehetnétek az időben, megtennétek újra ugyanabban a helyzetben? Éreztetek utána bűntudatod, depressziót, gondoltatok az abortált magzatra, álmodtatok vele? Éreztetek olyat, hogy nem bírtok ránézni egy kisgyerekre, vagy egy terhes nőre az utcán? Nem kérek offolást, morális állásfoglalást, csak olyanok válaszát várom, akiknek abortuszuk volt. nekem határozott véleményem van az abortuszról, de most nem írom le, nem akarok ezzel befolyásolni.
2011. aug. 9. 14:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
35%

20 évesen volt. Egyetemista voltam, nem volt jó a kapcsolatom. Most 30 vagyok, karriert csináltam, imádom a párom és egy hónap múlva szülök.

Nem bántam meg, mert hiszek a sorsban, tudom, hogy így kellett lennie. Mindemellett nekem is határozott véleményem van, az életet nem a fogantatástól számolom - a szívem mélyén sem.

2011. aug. 31. 18:48
 12/15 anonim ***** válasza:

Az elsőt vetettem el (ennek már vagyven éve), a párom (aki azóta is a párom) akkor még egyetemista volt, vidéki, maradi, régimódi szülőkkel, nem tudtuk volna eltartani, talán még a kapcsolatunk is ráment volna.

Azóta van két szép felnőtt gyerekünk, és nem rázott meg lelkileg a dolog, viszont nagyon tartottam attól, nem leszek-e meddő, de nem volt semmilyen probléma, szerencsém volt. Néha, nagy ritkán elgondolom, hogy mennyi idős is lenne, ha megszültem volna, de nem okozott lelki, sem testi traumát.

2011. aug. 31. 18:48
 13/15 anonim ***** válasza:
45%
18:48-as írójának: az utánad következő hozzászóló vagyok, és én sem a fogantatástól számolom az életet, pont úgy, ahogy Te sem. Talán emiatt is volt, hogy nem okozott nagy traumát az abortusz, és abban a helyzetben ma is az abortuszt választanám, főleg, hogy már tudom, nem lette szervi bajom belőle.
2011. aug. 31. 18:51
 14/15 anonim ***** válasza:

--Ha most visszamehetnétek az időben, megtennétek újra ugyanabban a helyzetben?

Igen, de ha vissza lehetne menni az időben, akkor pár héttel korábbra mennék, hogy a teherbeesést elkerüljem.

-Éreztetek utána bűntudatod, depressziót, gondoltatok az abortált magzatra, álmodtatok vele?

Gondoltam, de nem álmodtam. Szomorú voltam inkább, de tudtam, abban a helyzetben ezt a döntést kellett hozni.

--Éreztetek olyat, hogy nem bírtok ránézni egy kisgyerekre, vagy egy terhes nőre az utcán?

Nem. Igaz, utána kb. 2 év múlva szültem, de a köztes időben sem.

2011. aug. 31. 18:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem 2 hónapja volt, genetikai rendellenesség miatt. Az utolsó másodpercig gondolkoztunk párommal, mint tegyünk. Első Baba lett volna, de bennünk volt, ha nem téved a genetika, és beteg, lehet nem mernénk/tudnánk volna bevállalni többet. Ez volt, ami a végső döntéshez vezetett. Azóta nem volt egyetlen éjszakám, amit végig tudtam volna aludni, teljesen kész vagyok, és sajnos, sem gyereket, sem terhes nőt nem tudok elviselni a környezetemben. :(
2011. szept. 1. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!