Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 8hetes terhes vagyok el...

Ha 8hetes terhes vagyok el lehet jönni távpénzre? Vagy még korai?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 9. 12:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ, hogy milyen panaszaid vannak, milyen jellegű a munkád. Hosszú távú táppénzhez a nőgyógyász javaslata kell, ezt vele kell megbeszélni.
2009. ápr. 9. 12:17
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
El lehet menni, más kérdés hogy ha nem indokolt orvosilag akkor minek akarsz táppénzre menni. Én addig dolgoznék ameddig csak tudok, elég a párodnak majd akkor egyedül eltartania a családot ha már közeledsz a szüléshez, meg utána. Ha most elmész táppénzre, kevesebb pénzt kapsz mintha dolgoznál, másrészt mit csinálsz még 7 hónapig otthon? Engem megenne az unalom...
2009. ápr. 9. 12:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a nőgyógyász ad szakvéleményt rá, akkor igen. Az én orvosom már a 6. héten azt mondta, hogy szóljak, amikor úgy gondolom, mert minden tobábbi nélkül elmehetek.

Hogy korai-e? Mindenki maga tudja. Lehet, hogy éppen nincsenek rosszullétek, de attól még lehet stresszes a munkahely, vagy körülményes a bejárás, és akkor mérlegelni kell, hogy mi a jobb választás.

2009. ápr. 9. 12:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Akkor mész el táppénzre, amikor jónak látod, ha a terhességedet és a munkádat nem tudod összeegyeztetni, ha valami eü. oka van stb.

Nőgyógyászi ajánlás alapján a háziorvos tarthat táppénzen. Nekem havonta kellett vinnem papírt a nőgyógyásztól, hogy még mindig terhes vagyok.

Ha megvan a két év folyamatos munkaviszonyod, akkor a tavalyi fizetésed 70%-át fogod kapni táppénzként, ez majdnem ugyanannyi, mintha dolgoznál, ugyanis a táppénz jár hétvégére is. Nekem a nettó 120 helyett 114-116 körül utaltak táppénzt, nem olyan sok az eltérés, hogy megérje állandóan idegeskedni, túlórázni vagy nehéz dolgokat cipelni.

Én a 8. héttől voltam itthon, egy pillanatot sem unatkoztam. Megtanultam kötni, horgolni, rengeteg dolgot kötöttem a babának. Varrni korábban is tudtam, varrtam pár dolgot is. Rengeteg könyvet olvastam a nevelésről, szoptatásról, a szülésről, amire szerintem nem lett volna időm.

2009. ápr. 9. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

én a 6. héttől táppénzen vagyok, de soha nem kellett a nőgyógyászomtól szakvélemény vagy akármi... a háziorvos végig minden különösebb igazolás nélkül táppénzen tud tartani.

34 hetes pocis

még annyi hogy ne feledd a szülés dátuma előtt 28 nappal megigényelheted a TGYÁS-t és hogy növeld ennek összegét vedd ki előtte a benntmaradt szabijaidat és a betegszabidat,és ugy kezdődjön a TGYÁS. boldog babavárást.

2009. ápr. 9. 13:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Elmehetsz, de hidd el, ha nem tudod magad lekötni, nagyon unalmas lesz. Én vendéglátóztam éjszaka ezért a 12. héten kelett abbahagynom a munkát, ha jól tudom, büntethető lettem volna, ha történik valami.

Amúgy nem írtad, mit dolgozol, de vannak törvények, a munkáltatód köteles megteremteni Neked a megfelelő körülményeket. (kevesebb óraszám, más helyiség, más munkakör)

2009. ápr. 9. 13:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Számolj utána, nekem pl a táppénzem sokkal több, mint a fizetésem. Ilyen eset is van.

Ja, és sosem unatkozom!!

2009. ápr. 9. 13:35
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 11 hetes koromtól vagyok itthon, de nekem még nem jutott időm unatkozni:) Mondjuk a házimunkával eléggé el voltam maradva:( Vállalkozó voltam, de olyan üzlethelyiséget béreltem, ahol nem volt pl. mosdó... Nagyon sok mindent mérlegelni kellett, hogy érdemes-e a 7-ből 6 napot dolgozni, idegeskedni, ráadásul beütött a gazdasági válság... Szóval jobb nekem így, nem kell a forgalom hiánya miatt dühöngenem, akkor megyek wc-re, amikor akarok:) Szóval mindenki mérlegelje a saját helyzetét és úgy hozza meg a döntését. Ha idegileg vagy fizikailag megterhelő a munkád, érdemes inkább "kivonni magad a forgalomból". De ha szereted amit csinálsz és semmi hátráltató tényező nincs, akkor csináld amíg nem találod fárasztónak!
2009. ápr. 9. 15:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Picit pontosítom magam:

A táppénz összegét két dolog határozza meg:

1. rendszere jövedelem

2. nem rendszeres jövedelem (értsd: 13. havi illetmény, prémium, törzsgárda jutalom, egyéb év végi részesedés, minden olyan egyéb kifizetés ami után eü. biztosítási járulék be lett fizetve).

Vagyis, ha te tavaly nem rendszeres jövedelmet is kaptál, akkor akár több is lehet a táppénzed, mint a havi rendszeres fizetésed.

Üdv: 12:55-es.

2009. ápr. 10. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!