Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezt most olvastam, mit jelent,...

Ezt most olvastam, mit jelent, vagyis mi a változás az előzőekhez képest?

Figyelt kérdés

" 2011. aug.1-től a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első hat hónapjára jár a szabadság." - tehát eddig járt a tgyás és a gyed alatt végig, mintha dolgoztam volna, most csak a gyed első hat hónapjára részarányosítják?

" A 2011.júl.31-e előtt kért - a gyermek gondozása vagy ápolása miatti - fizetés nélküli szabadságra, az aug.1-ig érvényben lévő szabadság számítás érvényes" - gyeden vagyok, akkor nekem minden marad az eredetiben?

2011. aug. 3. 16:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, én is gyeden vagyok, és úgy tudom, ez arra vonatkozik, aki most igényli meg... Tehát nekünk elvileg az összes szabadság jár, nem csak 6 hónapra arányosított része.
2011. aug. 3. 17:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja, akik 2011. aug. 1 után szülnek, vagy kezdik meg a tgyást, azokra vonatkozik a csökkentett szabi.
2011. aug. 3. 23:57
 3/5 anonim ***** válasza:

A tgyás idejére nem kell fizetés nélküli szabit kérned, hiszen az a szülési szabi. Így a fizetés nélküli szabi kérés a gyedre vonatkozik, magyarul, aki 2011. júl 31-ig megkezdi a gyedet, annak még az eredeti, aki utána kezdi meg a gyedet annak már a csökkentett szabi jár.

És csak a tisztánlátás érdekében: ezidáig sem a tgyás és a gyed teljes időtartamára járt, hanem egészen pontosan a szülési szabi idejére (gyes vagy tgyás) és a fizetés nélküli szabi első évére (vagyis gyes/gyed első évére), magyarul hiába a tgyás+gyed cirka 2,5 év, szabi csak kb. 1,5 évre, egészen pontosan 168+365 napra járt.

2011. aug. 4. 12:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Kedves Utolsó, jó, hogy megírtad, hogy s mint van a "régi" rendszer, mert most ősszel megyek vissza dolgozni és kb így ki tudom számolni, meddig leszek szabin!!!!
2011. aug. 4. 15:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor most magamat javítom ki :)

Természetesen a tgyás + gyed 2 év akart lenni, nem 2,5.

2011. aug. 5. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!