Ezt most olvastam, mit jelent, vagyis mi a változás az előzőekhez képest?
" 2011. aug.1-től a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első hat hónapjára jár a szabadság." - tehát eddig járt a tgyás és a gyed alatt végig, mintha dolgoztam volna, most csak a gyed első hat hónapjára részarányosítják?
" A 2011.júl.31-e előtt kért - a gyermek gondozása vagy ápolása miatti - fizetés nélküli szabadságra, az aug.1-ig érvényben lévő szabadság számítás érvényes" - gyeden vagyok, akkor nekem minden marad az eredetiben?
A tgyás idejére nem kell fizetés nélküli szabit kérned, hiszen az a szülési szabi. Így a fizetés nélküli szabi kérés a gyedre vonatkozik, magyarul, aki 2011. júl 31-ig megkezdi a gyedet, annak még az eredeti, aki utána kezdi meg a gyedet annak már a csökkentett szabi jár.
És csak a tisztánlátás érdekében: ezidáig sem a tgyás és a gyed teljes időtartamára járt, hanem egészen pontosan a szülési szabi idejére (gyes vagy tgyás) és a fizetés nélküli szabi első évére (vagyis gyes/gyed első évére), magyarul hiába a tgyás+gyed cirka 2,5 év, szabi csak kb. 1,5 évre, egészen pontosan 168+365 napra járt.
Akkor most magamat javítom ki :)
Természetesen a tgyás + gyed 2 év akart lenni, nem 2,5.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!