Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jó az, hogy manapság a nők...

Jó az, hogy manapság a nők többsége 30 körül vagy afölött szül?

Figyelt kérdés
Vélemények érdekelnének és légyszi fejtsétek is ki, hogy miért gondoljátok így, illetve, hogy szerintetek ennek mi az oka. Illetve érdekelne, hogy azok akik 30 körül szülik az első babájukat, mit gondolnak azokról, akik a 20-as éveik elején vállalnak babát.
2009. ápr. 7. 22:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 33 évesen szültem, és örülök, hogy nem vállaltam előbb, mert visszanézve látom, hogy jó irányba változtam a gyerekneveléshez. Másik ok, hogy 30 évesen találtam meg azt az embert, aki a legjobb pap a világon ?) VISZONT: Azért kicsit irigylem a nálam jóval fiatalabb anyukákat, mert van barátnőm, aki 18 évesen szült, és a most 19 éves lányával szoros barátságban vannak, discóba is járnak együtt :) Félek az én kapcsolatom nem lesz ilyen baráti a kislányommal, de igyekszem majd :) És aki fiatalon szül, felneveli a gyerekét, és szinte még mindig előtte az élet 35-40 évesen. Én meg már majdnem nyugdíjas leszek :P

6 hós baba anyukája

2009. ápr. 7. 22:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Most nézem első vagyok, elírtam: nem legjobb pap, hanem apa :D
2009. ápr. 7. 22:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a biológiai oldalát nézzük,akkor 20-28 között célszerű megszülni az első babát.Azonban ez keveseknek adatik meg,hogy ilyen fiatalon minden ideális legyen hozzá.

Aki később szül nem kell azon gondolkoznia,vajon nem maradt-e ki valamiből.Aki korán,az fiatal lesz még akkor is mikor a gyereke már nagy.Mindennek van előnye hátránya is.A fiatal anyák mellett szól még a sokkal alacsonyabb kockázat a betegségekre.

Viszont bármikor is szül egy nő,mindig felelősséggel kellene,hogy tegye.Legyen a gyereknek megfelelő otthona,apja,anyja,mind a mentális mind az anyagi szempontoknak meg kell lennie.Nem azon siránkozni,hogy a szülők nem akarják őket eltartani,mert sokan így szülnek sajnos,és ez nem jó senkinek.Persze manapság egyre nehezebb megteremteni a feltételeket.

2009. ápr. 7. 22:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az első házasságom nem sikerült túl jól, 15 év után elváltunk, gyerekünk nem volt (ez volt az egyik, amiért nem maradtunk együtt), aztán társra találtam, akivel azonnal úgy döntöttünk, hogy szeretnénk gyereket, aki kopogtatott is. 38 éves voltam. Nekünk így volt a tökéletes, mindig is szerettem volna gyereket, de tudom, hogy így a jó, ahogy történt.

Amiért jó még:

- megszereztem egy diplomát előtte

- fix munkahelyem volt

- ha nem is tehermentes, de saját lakásom van

- ez volt az ideje a találkozásunknak a párommal

Amiért jobb lenne fiatalabbnak lenni:

- fizikailag jobban bírnám talán a gyűrődést

- ideális esetben több időt tölthetnék el életem végéig ezzel a kis tündérrel

- néhány kistesója is lehetne

Bár ez utóbbi pontokról csak akkor tudnánk, hogy jobb lenne, ha úgy történt volna, ha ez történt volna és nem a másik, de akkor mihez is tudnánk hasonlítani? :)

Szóval én úgy gondolom, úgy jó, ahogy van, hálás vagyok mindezért, hogy elkezdődhetett az igazi életem.

Nem tudom, milyen az, ha valaki korábban NEM AKAR gyereket, rengeteg oka lehet ennek. Úgy gondolom, hogy aki úgy érzi még nem akar, az nem is érett még meg rá.

Sokan élnek nehéz körülmények között, vagy iskolába járnak, utazni akarnak, vagy esetleg külföldön dolgozni, nem találták még meg az igazit, ne adj isten valami betegségben szenvednek és biztos rengeteg más ok is van még.

Becsülöm a fiatalon szülő anyukákat is, akik ha nem is mindig tervezetten, de vállalják a babákat és tisztességesen felnevelik, pedig sokan közülük még maguk is gyerekek egy kicsit. Valószínűleg, ha magukra vannak utalva (mondjuk nincs olyan családi hátterük, hogy támaszkodhassanak rá), biztosan számos olyan dologról kell lemondaniuk amiben más fiatalnak része lehet. Az is lehet, hogy az anyaság miatt nem is sajnálják ezeket az "elvesztett" dolgokat (haverok, buli, Fanta), de az is lehet, hogy annak ellenére kell helytállniuk, hogy bizony megérzik nap mint nap, hogy megváltozott az életük, a csodáért cserébe számukra kedves dolgokat áldoztak fel.

2009. ápr. 7. 22:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem jo de sajnos nagyon sok nonek nincs mas valasztasa. En szemely szerint 4 csoportot latok. Az egyik az aki be meri vallalni ugy is a babat, hogy nincs jo anyagi hattere, nem szamit mi lesz mert ugy erzi boldog kapcsolatban/hazassagban el es majd akkkor is ki tudja alakitani az eletet es el tudja erni amit szeretne ha mar ott van a baba. Ezeket en batraknak hivom. A masodik csoport ennek az ellenkezoje, azok akik nem mernek bevallani babat csak ha mar megvan nekik egy bizonyos anyagi hatter, biztonsag erzet na ezek az emberek kesobb fognak szulni mert sajat erobol ezt megteremteni hosszu evek munkaja. A harmadik csoport az aki szerencses csaladba szuletett orokolt vagy valami oknal fogva fiatalon sikeres lett es igy csak rajta mullik mikor akar babat mert az anyagi oldala nem erinti oket annyira . A 4-dik csoport az akik sajnos csak keson talajak meg a parjukat vagy egyszeruen nem is akarnak 30 eves kor alatt gyereket vallani. Nem mindenki olyan szerencses, hogy megtalaja huszonevesen a parja, jo pelda ra az elso valaszado. Persze ezeket a csoportokat lehet varialni mert van aki tobb csoporta is beletartozik. Mindemellett meg ott vannak azok a nok akik karrieristak es fontosabbnak tartjak a munkajukat mint az anyasagot. En ugy erzem, hogy a legtobb no szeretne fiatalon szulni csakhat sajnossokszor nem ok hanem az elet donti el. En is ezek koze tartozom es egyben a masodik csoporta, 31 eves vagyok es most tervezzuk az elso babankat a ferjemmel aki ugy nez ki, hogy ossze is jott de meg nem kiabalom el. :) Nekem nagyon tetszik, ha egy anya fiatalon szul akkar a 20-as evei elejen akkar kesobb. Nekem is ez volt az almom de sajnos nem voltam eleg bator, hogy be merjem vallani es a ferjemet is csak 25 evesen ismertem meg. Mire megismertuk egymast, osszehazasodtunk, megvettuk a kozos lakasunkat eltelt 6 ev. Es nem utolso sorban mindenkiben maskor ebred fel az anyai oszton. Mert hiaba van valakinek tokeletes kapcsolata es minden megadatik egy baba vallalashoz ha meg nem erzi az anyai osztont, mert szerintem ez inditja el igazan a folyamatot. :)

En szemely szerint igy latom de biztosan lesz aki maskent gondolja.

2009. ápr. 7. 22:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha van megfelelő partner és körülmények, akkor csak az dönt, h' ki mit preferál: 35-40 évesen akar szabad lenni, vagy 20-30 között. Én a késői gyermekvállalók közé tartozom: 32 évesen szültem. Az egyetem befejezése után eszem ágába sem volt férjhez menni és gyereket vállalni, bár az igazit már akkor megtaláltam: 10 éve vagyok együtt a párommal, egy ideje házasságban (előtte 7 évig együtt éltünk). Nagyon jók voltak azok az évek, és nem bánom, h' nem lett előbb gyerekünk. Én akkor szültem, amikor azt kezdtem érezni, h' valami hiányzik az életünkből, és vágyni kezdtem egy babára. A férjem csodálatos apa, neki valószínűleg korábban is ment volna, magammal kapcsolatban voltak kétségeim. Ezzel együtt soha nem gondoltam semmi rosszat arról, aki a húszas éveiben szül. Az orvosi indokokat pedig fenntartással kezelem mindig: egy húszéves szervezete is lehet lepusztult, és egy 40 éves is lehet makkegészséges. Normál esetben egy 25 és egy 35 éves között nincs lányeges különbség a szarkalábakat leszámítva.
2009. ápr. 7. 22:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat :)

Nagyon örülök, hogy megismerhettem az álláspontotokat, köszönöm, hogy mindenki ilyen szép részletesen válaszolt a kérdésemre.

2009. ápr. 8. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!