Irnatok kisfiunak neveket, amik nemzetkoziek?
Marcel lett a fiunk. :) nem tomegnev a kulfoldon elo magyarok koreben, szerintunk szep. Bar mi nem Angliaban elunk.
Igy lett Mo.-n is anyakonyvezve, egy l-lel.
A nagykovetsegen volt egy kisfiu, Jason-nek hivtak, igy is kapta a magyar anyakonyvet, angolul irva.
Lehet angol nevet is anyakonyveztetni, de mi nem szeretnenk.
Mindenkeppen olyat szeretnenk ami otthon is normalis nevnek szamit.
Eleg furan hangazan szamomra, hogy Szucs Alan, de egy Szucs Oliver vagy Szucs Daniel mar olyan szokvanyos, hogy szokvanyosabb nem is lehetne es megis kimodhato es ismert mindket orszagban :)
Mi is angol nyelteruleten elunk. A kisfiam Frederick. En Felix-et akartam, apjuk Vilmost.
A Marcell nagyon szep nev kedves elottem szolo!
Igen, nekunk is az volt, hogy nem akartunk tomegnevet mint: Kevin, Martin, Alex, Daniel, Mark, Erik stb.....
A Frederick a magyar Frigyes megfeleloje, jelentese beketarto uralkodo. Nem bantuk meg, nem sok Frederickkel talalkoztunk meg(egyel sem)...de benne van a magyar nevtarban.
Nekunk Erik lett a kisfiunk(Kanadaba elunk)
Ha ocsi lesz az Alex az eselyes.
lanyunknak magyar neve van es es nekunk is es senki nem tudja kimondani.....
lehet, hogy otthon ez jo poen meg vicces, de eleg sz.r erzes egy eletet leelni egy olyan nevvel amit megmutalsz, mert mindenki rosszul mondja, vagy rohog rajta....
mindefelekeppen nemzetkozi nevet adunk a fiunknak!!!
Ha Magyarorszagon a Magyar emberek Kevint adhatnak es is adhatok Danielt vagy Petert ami kicsit sem kulfoldi csengesu!!!Nem buntetnem egy Attilaval, pedig szep nev!!!
Oh, pedig az Attilat azt sok helyen ismerik!!!!!!!!!
Azon mi is gondolkodtunk - en vagyok Frederick anyuja.
Teljesen igazad van, hogy valoban egy fel eletet leelsz ugy hogy senki nem tudja kimondani rendesen a neved...grrrrrrr. A ferjemnek is muveszneve van....en leroviditettem az enyemet.
Nekem van olyan magyar ismerosom, akinek a harmadik gyereke szuletesenel jutott eszebe, hogy egyik gyerekenek sincsen "magyar" neve...mi adtunk masik nevet is neki, Laszlo lett apukam utan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!