Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Még meg sem született a...

Még meg sem született a babánk, de rokonaink már több dologra (kisruha, babahordozó, játékok stb.) mondták, hogy majd adjuk nekik. Mit mondjak a rokonaimnak?

Figyelt kérdés
Még meg sem született a babánk, de rokonaink már több dologra (kisruha, babahordozó, játékok stb.) mondták, hogy majd adjuk nekik. (ott még nincs megfoganva baba.) Az első gyermekünket várjuk és szeretnénk testvért is. Néhány dolgot használtan szereztünk be (bababörzéken) és anyagi okok miatt én ott is szeretném majd továbbadni, ha még olyan állapotban lesznek. Hogyan mondjam meg nekik, hogy igen kellemetlen, hogy a még meg sem született babánk dolgaira pályáznak?
2009. ápr. 4. 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Esetleg amit tőlük kapsz, elrakod, mást semmit! Ahhoz semmi közük! Nyugodtan add el, tedd el, a te döntésed!

2009. ápr. 4. 21:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólóhoz! Ha netán felhánytorgatnák mondd, hogy szükséged volt a pénzre, ezért inkább eladtad. Esetleg, ha nagyon konkrét a kérés és nagyon közeli rokon (pl. testvér) kéri, mielőtt eladnád, kérdezd meg tőle, hogy megveszi-e ő, mert, ha nem kéri, másnak eladod. Ezzel is elég konkrétan célzol arra, hogy bizony a pénzre szükséged van, mégsem vádolhat, hogy nem szóltál róla.

Jah, és persze semmiképp se érezd magad emiatt kényelmetlenül, mindenki úgy oldja meg az anyagi dolgait, ahogy tudja, pici baba mellett meg pláne sok helyen kell megfogni a pénzt. Nyilván ezt ők is tudják, hiszen ők is azzal akarnak spórolni, hogy Tőled kérik el...

2009. ápr. 4. 21:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ez elég nehéz helyzet. Én már attól is kész voltam idegileg, amikor mindenki mindent meg akart venni helyettünk - hordozó, etetőszék, ruhák, játékok, bébikomp, takarók, kiskád, pólya, cumik .... Meg sem kérdezték, mi mit szeretnénk, csak mindenki intézkedni akart. Aztán én szóltam, hogy akkor most álljon le mindenki, a mi gyerekünkről van szó, ne vegyék el tőlünk azt az örömet, ami a babavárással és a készülődéssel jár. ők már ezt végig csinálhatták a saját gyerekeikkel. Ha valamire szükségünk van, szólunk. Eleinte párszor sírtam is emiatt, hogy mindent ők akarnak, mert már az esküvőnket is majdnem úgy kellett megrendezni, ahogy másnak tetszik, de ott is leállítottam őket, ami persze nem tetszett. Szerintem légy őszinte és mondd meg nyíltan, mit gondolsz, hogy neked ez rosszul esik, meg hogy még szeretnétek babát, akinek szüksége lesz ezekre a dolgokra. Addigra csak megváltozik a helyzet. Kitartás és boldog babavárást!
2009. ápr. 4. 21:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
hát érdekes egy hozzáállás a rokonaid részéről nekem nem lenne ennyi bőr a pofámon. de ha konkrétan rákérdeznek akkor mondd hogy van egy kolléganőd barátnőd és neki is ígértél cuccot (nem kell tudniuk hogy nem létező személyről van szó).
2009. ápr. 4. 21:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha ez az első baba és még szeretnétek, akkor miért adnátok másnak a holmikat? Gondolom eladni is majd a második után akarjátok. És ha nekik közben jön a baba? Akkor meg mi van? Nem adhatjátok oda, ha épp használjátok! Hülye hozzáállás. Én nem kértem semmit senkitől. Aki ad, attól elfogadom. Nálunk pl sógornőmmel vagyunk úgy, hogy azt mondta, hogy ide adja azokat a holmikat, amiket a kislány (1 éves) már nem használ. Szeretnének majd még egy babát és addigra a mi kisfiúnk lesz akkora, hogy vissza adogatjuk őket. Aztán mi is szeretnénk majd még egyet és akkor majd kb akkor lesz nekik a 2. annyi idős, hogy nem kellenek majd a holmik és ide adják megint. Persze nem kiságyról van szó! Azt pl veszünk. Amit ad, az ruhák, babamérleg, légzésfigyelő, bébiőr, babakád... Én semmit sem kértem, ő ajánlotta fel. Aztán ha nekünk van új holmi, azt mi is odaadjuk. Oda-vissza! :)

Szóval ha nem ajánlotta volna fel, eszem ágában sem lett volna megkérni!

Fel kell őket világosítani arról, hogy bizony nektek más elképzeléseitek vannak a holmikkal kapcsolatban!

2009. ápr. 4. 23:04
 6/10 anonim ***** válasza:
66%
Az eszem megáll komolyan, hogy mit meg nem engednek maguknak az emberek. A gyerekedet esetleg nem akarják majd elkérni?
2009. ápr. 4. 23:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ebből olyan nagy ügyet csinálni. Mire ott összejön és megszületik a baba, akkorra szépen csendben túladsz a dolgokon, és sajnálkozva közlöd, hogy nem volt más választásod, mert már nem tudtátok hol tárolni....
2009. ápr. 5. 09:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Mindegyik tetszett. Már meg is nyugodtam. (38 hetes)
2009. ápr. 5. 10:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

mi nem kaptunk a rokonoktol semmit, ellenben a szomszedtol egy kisagyat pelenkazoval, plussz a par honappal idosebb babajuktol "orokoltunk". nagyon orultem neki, es ahol tudok megprobalok segiteni, viszonozni. nem mindig anyagi dolgokban, neha abban is. teljesen jo igy, konnyebb mindkettonknek, és szerintem ha idosebbek lesznek a babak, akkor is az lesz.

bár én nem kértem, de nem lehet, hogy a rokonaid is adnának érte dolgokat, és hasonlóképpen működne, mint nálunk? persze, ezt csak te ítélheted meg, de szerintem az őszinte hála többet ér, mint párszáz forint egy bodyért. (de az tényleg nem jó, ha természetesnek veszik)

Ha mindenképp le szeretnéd szerelni őket, mondd, hogy kistestvérnek félrerakjátok, ha nekik hamarabb lesz, akkor KÖLCSÖNkapják.

ennyi.

2009. ápr. 5. 12:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Milyen kedvesek,egyem a husijukat...hehe...én már úgy megmondtam volna nekik,hogy többet nem szóltak volna hozzám,alapvetően türelmes vagyok de babakérdésben marok,pedig még nincs is nemhogy velem,de még a pocakomban sem.

Barátnőm által viszont tudom,hogy megy ez.Nekik csak becsúszott a baba,18 volt amikor megszületett,nem voltak felvetve anyagilag,de azért "drága anyósa",vett egy 50ezres babakocsit,pedig jól tudta h van olcsóbban is és másra is költhettek volna belőle.Rajta kívül szerencsés volt,mert a nénje,sokmindent vett neki kád,pelenkák(mmint a textil törlős), ruhák ilyenek.A babaágy a legdurvább,azon nevettem mert még azt használták,amiben bnőm aludt akkor 18 éve,de tökéletes állapotban volt,csak le kellett takarítani.Én is igyekeztem olyat venni ami hasznos így tőlem babacsomagot kapott,pelussal,fürdetővel krémekkel és mindennel ami egy babaának kell,plsuzban még megkapta amacis kislámpámat amit apám hozott németországból,kistakarót,kengurut stb.Magamtól adtam,sosem kérem vissza,mert szeretetből adtam nem pénzéhességből,vagy h majd visszakapja egyszer az én gyerekem.

2009. ápr. 5. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!