Most hogy van ez a variálás a GYED-del és a GYES-sel, aki most GYED-en van az meddig maradhat otthon és utána kap még vagy az akkor már nem jár? Most 6 honapos a fiam, tehát 1,5 év mulva kapok még GYES-t?
Ez még csak tervezet nincs elfogadva, de ha elfogadják, akkor te már nem kapsz gyes-t és én sem.
2 évig jár pénz majd és az vagy gyed, vagy gyes lesz.
Szívás, de itt mi nem az?
Az a helyzet hogy a törvénymódosítás arra is vonatkozik akinek már folyamatban lévő ügye van- pl. a halál büntetés eltörlésekor sem végezték már ki az előbb elítélteket.
"A távozó kabinet a jelenlegi 180-ról 365 napra emelné a gyermekgondozási díjhoz szükséges biztosítási jogviszonyt. Az anyának tehát a mostani fél év helyett egy év munkaviszonnyal kellene rendelkeznie. Ha a parlament elfogadja, az új szabályozás leghamarabb 300 nap múlva léphet életbe. Egy alkotmánybírósági határozat ugyanis kimondta, a megfogant gyermeket a fogantatás idején érvényes ellátások illetik meg. "
Magayrul akinek már megszületett, vagy megfogant a baba az még a régi rendszer szerint kap mindent....
ezt nem engedi az alkotmány!!!!!!!véd minden kismamát MOST!
mégegy link:
én is 2 hónapos terhes vagyok, parázok, de elvileg minket már nem szivathatnak meg, csak akiknek ezután fogan meg a baba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!