Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Gyed alatt jár a szabadság?

A Gyed alatt jár a szabadság?

Figyelt kérdés
Mikor megigyényeltem a munnkahelyemnél(kifizetőhely)Akkor azt mondták,hogy fizetés nélküli szabadságot kell írnom az igénylő levélben.Másnál is így van v.átvertek.Első babám van ugyhogy eddig nem nagyon tudtam hogy mennek ezek a dolgok.
2009. ápr. 2. 08:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
igen fizetésnélkülin vagyok én is ugyhogy nem vertek át.
2009. ápr. 2. 08:09
 2/12 A kérdező kommentje:
tehát akkor nincs szabadság gyed alatt,ugye?csak ami a gyes alatti 1 évre járna.
2009. ápr. 2. 08:11
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgy van, ahogy az első válaszoló írta: GYED és GYES alatt fizetés nélküli szabadságon van az ember. Akkor veheted ki a felgyülemlett szabidat, amikor visszamész dolgozni. Tehát fizetett szabadsággal kezded majd a munkát.
2009. ápr. 2. 08:12
 4/12 anonim ***** válasza:
74%
Második vagyok: a GYED és GYES alatt is megillet a szabadság, ha így érted, csak nem lehet az alatt kivenni, csak ha visszamész.
2009. ápr. 2. 08:13
 5/12 anonim ***** válasza:
első vagyok. ugy tökéletetes ahogy az előttem szóló irta.
2009. ápr. 2. 08:14
 6/12 A kérdező kommentje:
most lehet,hogy nehéz a felfogásom,de ha fizetés nélküli szabadságon vagyok,akkor melyik felhalmozodott szabit veszem ki,ha visszamegyek dolgozni,mert amikor terhes voltam úgy jöttem el,hogy én először kivettem az akkori éves szabimat és utána mentem táppénzre.Bocsi hogy értetlenkedem.
2009. ápr. 2. 08:15
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az évi rendes szabadság és a fizetés nélküli szabadság két külön dolog. A tgyás és a gyed első évére jár rendes szabadság, de azt majd akkor tudod igénybe venni, ha újra dolgozol. A gyed és gyes alatt jogilag fizetés nélküli szabadságon vagy a munkahelyedtől. Ez a fizetés nélküli szabadságbak az fajtája mikor a munkáltatónak nincs mérlegelési jogköre, ha a munkavállaló kéri azt engedélyezniük kell.
2009. ápr. 2. 08:16
 8/12 anonim ***** válasza:
65%
A GYES első évére járó szabit kell kiadni ha visszamész dolgozni. GYED idejére nem jár szabi.
2009. ápr. 2. 08:17
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt a pontos válasz. Nem igaz, h' a GYED alatt nem jár szabi, csak azzal a megkötéssel, h' a fizetés nélküli szabadság első éve a jogszerző. Fizetés nélküli szabadságon a GYED és GYES alatt vagy, a TGYÁS alatt nem. Tehát a TGYÁS és a GYED vagy GYES első éve alatti szabadság mindenkit megillet, akinek van munkaviszonya.

2009. ápr. 2. 08:30
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Így van ahoogy előttem írták. Az én munkahelyem is kifizetőhely és én is fizetésnélkülin vagyok. Nekem aradt benn éves szabim is és ha visszamegyek akkor kivetetik azt is meg a gyed alatt összegyűltet. Tehát jár a szabi végig amíg otthon vagy a picivel.
2009. ápr. 2. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!