Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ehhez mit szóltok? A minap...

Ehhez mit szóltok? A minap érdekes emailt kaptam, a címe, na ezért nem fogják elvenni a családi pótlékot.

Figyelt kérdés

A roma családnak van 6 gyereke. Beadták intézetbe őket.

Majd jelentkezett a család rokonsága és egy pár nap múlva kihozták őket, mint nevelőszülők.(!!!!)

Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. Nem is keveset. Gyerekenként 80.000 (!!!), azaz összesen 480.000 forintot havonta.

Az apa és az anya nem válnak el, de külön lakcímre jelentkeznek be, így mindkettőjük megkapja a szociális segélyt az önkormányzattól, 39.100 forintot fejenként. Így további 78.200 forinthoz jutnak.

Lakásfenntartási támogatásként további 9.800 forintot kap a család.

Erre jön még a családi pótlék, 12.600 gyerekenként, további 75.600 forint.

Természetesen ingyen tankönyvek és ingyenes iskolai étkeztetés is jár...

Ezen kívül minden hónapban átmeneti segélyért is sorban állnak, ami havi 30.000 Forint az önkormányzattól. (Ha nem kapnak, akkor ott hagyják a gyerekeket a jegyzőnél,ezzel "zsarolva" a hatóságot.)

Így a család havonta cirka 673.600 Forint bevételhez jut!!!Ha dolgozni menne és keresne 100.000 Forintot havonta, akkor a bevétel lecsökkenne 175.600 Forintra.

Hát elgondolkodtató. Ezeket kéne felülbírálni és utáni súlytani a kisgyerekes családokat.

2009. márc. 31. 13:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Az az igazság, hogy nem csak a romákra jellemző ez a hozzáállás, de vannak ilyen magyarok is.. tehát ne értsük itt félre egymást, ez nem csak roma-kérdés. Kedves 13.34-es válaszoló! Itt nem a tisztességes, gyereküket rendesen nevelő EMBEREKRŐL van szó, hanem azokról, akik ilyen-olyan trükkökkel húzzák le az államot és még ők vannak felháborodva, ha rossz szemmel nézik őket!!! 2. voltam.
2009. márc. 31. 14:36
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
80 ezer ft gyerekenként? Ennyit ad az állam a nevelőszülőknek? Hát akkor üresen kénne állnia az árvaházaknak. Bocs,de ez mellett nem tudtam elmenni.
2009. márc. 31. 14:42
 13/19 anonim ***** válasza:
13.34-es válaszoló! Nem csak Te vagy szivatva miattuk, mindenki!
2009. márc. 31. 15:01
 14/19 A kérdező kommentje:

13.34.-es. Nagyon sajnálom a helyzetedet és igen tisztelet a kivételnek, mert nekem is vannak dolgozó, normális körülmények közt élő roma ismerőseim, sőt van akit barátnak neveznék. És sajnos tényleg az nem kapja meg néha a támogatást akinek járna.

Anyósom is meséli neéha, hogy felháborító, hogy a koszos 6 gyerekes puriban élők megkapják, utána irány a kocsma és nem is érdekili őket, hogy mi lesz holnap. Aki meg tisztességgel neveli a gyerkét, hogy normális törvénytisztelő állampolgár legyen azt nagy ívben lesz...ják. Már bocsánat.

2009. márc. 31. 15:04
 15/19 anonim ***** válasza:
Tudom írtam is hogy igazatok van vagy nem tudsz olvasni és értelmezni azt amit elolvastál?
2009. márc. 31. 15:06
 16/19 A kérdező kommentje:
Bocs, hogy én is leírtam a véleményem. És tuok olvasni, meg értelmezni is.
2009. márc. 31. 15:59
 17/19 anonim ***** válasza:
Bocs ne haragudj nem neked írtam hanem az előtted szólónak!!!!
2009. ápr. 1. 07:08
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem,hogy 80ezret, de még felét sem kapják a nevelőszülők gyerekenként, történtesen elsőkézből tudom, és nem mindenki a pénzért csinálja...
2009. ápr. 1. 11:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Hát igen ez elég durva! Én is kiakadok mikor jönnek a gyerekért az oviba, bmv, merci, audi, mind a luxus fajtából az aranyaktól majd le szakad a nyakuk, de ingyen vannak oviba, mert ők rászoruló kisebbség! Ilyenek ellen miért nem indítanak vagyonosodási eljárást???
2009. ápr. 1. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!