Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan működik a bölcsikben a...

Hogyan működik a bölcsikben a feliratkozás? Egyszerűen bemegyek napközben és közlöm, h' fel szeretném íratni a gyerekem mondjuk 2010 őszétől?

Figyelt kérdés
Igazából nem tudom, h' mikor megyek vissza dolgozni, mivel minden ilyen bizonytalan. Ha például visszamenőleg vezetik be a GYED-re vonatkozó szabályt (1 éves korig jár), akkor idén ősszel már vissza kéne mennem. Zárójelben megjegyzem, h' bár januártól vagyok GYED-en, ellátást még nem sikerült utalniuk, úgyh' katasztrófa az egész. Akkor most keressek bölcsit? Ti hogy csináljátok? Én pécsi vagyok, de más településről szóló információ is jól jönne.
2009. márc. 31. 12:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
ha nem maradsz semmiképp se otthon gyesen vele akkor igen menj be iratkozzatok fel...ennyi...s esetleg bejuttok, de erre nincs garancia
2009. márc. 31. 12:52
 2/6 anonim ***** válasza:
Én Pest mellett lakom (Szigethalom) Itt annyi agyere mint égen a csillag és a bölcsi 40 férőhelyes. Na most kapásból fel tudnék sorolni 40, az én gyerekemmel egykorú, vagy hasonló korú gyereket. És még mennyi van rajtuk kívül. Szóval itt már jó előre lehetőleg születése után fel kell iratkozni, ha 2 évesen be szeretnéd adni. Hát nem tudom. Mi nem rég költöztünk ide és a lányom 10 hónapos én most írtam a bölcsinek. Nem tudom jövőre lesz-e helye, ha nem fogalmam sincs mi lesz.
2009. márc. 31. 12:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem visszamenőleg nem vezethetik be a ged 1 évre való redukálását. Emellett ennek még át kell mennie a parlamenten is. A bajnait még ki se nevezték, a parlament elé még a tervezet se jutott el, azt majd meg kell szavazni, utána kihirdetni stb, stb..tehát azért nem eszik olyan forrón a kását. Még van egy kis idő. Azonban ha te félsz, akkor bemész a bölcsibe, viszed magaddal a baba születési anyakönyvi kivonatát, a lakcímkártyát, a te irataidat és elmondod a szitut. Ja és egy igazolást, hogy a munkahelyeden visszavárnak dolgozni.. Sajnos nagyon kevés a férőhely, így csak azokat tudják felvenni, akinek feltétlenül fontos az ellátás...sokszor még azoknak se elég a hely. Tehát, lehet, hogy csak a családi napközi marad, súlyos 10 ezrekért vagy egy bébiszitter, ami megint nem olcsó.. Jól ki van ez találva!!! Jól kiakarnak szúrni a gyerekes családokkal.
2009. márc. 31. 13:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is Budapesten lakom(XI.kerület),szerencsére itt is sok baba született az elmúlt időben.A fiam most 10 hós és nekem jövőre vissza kell mennem dolgozni,ezért pár hónapja beirattam a bölcsibe.Jövő szeptembertől fogják felvenni(elvileg),most várólistán van.Nekünk nem kellett semmijen papír,csak ott adtak egy formanyomtatványt hogy töltsem ki.De azért magammal vittem minden iratot!Az elöttem szólónak igaza van,ha esetleg behozzák az egy év gyedet akkor az azokra nem fog vonatkozni akik már gyeden vannak.Visszamenőleg nem lehet törvényt módosítani!
2009. márc. 31. 14:07
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj ha bemész és felíratod abban nincs semmi. Ha mégis úgy alakul tuti lesz helye a picinek. Max ha nem megy mégse akkor szólsz majd (abban az esetben majd becsületesen szólj és ne felejtsd el ha úgy alakul). De ezt nem kell nekik előre mondani. De inkább írasd fel most mint hogy kimaradjatok!
2009. márc. 31. 16:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2009. ápr. 2. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!