Hogy szoktassam rendre apát?
Kiborulok szinte mindennap, mikor a párom délutános. Nekem olyan a munkahelyem, hogy csak délelőtt dolgozom. Ha a férjem is délelőttös, a gyerek nagyinál van, ha viszont délutános, mikorra neki menni kell dolgozni én hazaérek, ezért délelőtt apával van. A gyereket gyönyörűen elrendezi, reggel felöltözteti, megeteti, játszik vele, sétálni viszi, de házi munkát semmit nem csinál. Az ágyakat nem veti be, a gyerek pizsamája, cumija, ruhái, minden úgy van délben ahol a gyerek éppen hagyta. Reggeli utáni mosatlan edénnyel tele a kagyló, asztal nincs leszedve, stb. Délben mikor hazaérek azt sem tudom hova kapkodjak. A gyerek lóg a nyakamban, mert délelőtt hiányoztam neki, ebédet kellene adni, lefektetni, de a ház fut, hogy rosszul vagyok tőle.
Múltkor egy kolléganőmnek kellett valamit átadjak hazamenet, bejött hozzánk, hát ne mondjam, hogy a képemről sült le a bőr, hogy mi volt a házban.
Mit tegyek, hogy egy kicsit rendesebb legyen?
Hahaha! Az én férjem se zárja vissza a popsitörlőnek a dobozát! Már azt hittem, hogy csak ő ilyen. Pedig már hányszor elmondtam...
Egyébként teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Tudom, milyen bosszantó lehet, de kárpótoljon az, hogy ellátja a picit. Sokan a fél karjukat adnák érte.
Próbáld finoman terelgetni, hátha valami részeredményt elérsz. De ne várj sokat, egy férfitől már ez is szép teljesítmény.
Max finomítani tudsz. Pasi... Reménytelen... Majdnem mind ilyen...
Talán próbálj meg csak keveset kérni és/vagy elvárni, pl. csak az ágyazást vagy csak a mosogatást (de még jobb lenne a mosogatógép, ha ő annyira dolgozik, mert az a dolga, akkor vegyen egyet..., és csak bele kellene pakolnia délelőtt, hogy ne legyen a mosatlan edény is elöl).
Ha a konyha nagyon ellenére van, akkor a gyerek cuccait pakolja el, az legyen a feladata annak, aki a gyerekkel van.
Talán kis lépésekkel könnyebben előre juthatsz. Mert ez így nem jó.
Nem olvastam el a válaszokat, de azt mondom örülj annak, hogy így ellátja a gyereket.
Én kétszer hagytam délutánra rá. Egyik alkalommal full nyűg , sír nem bír vele. Mondom adtál neki enni???Hát nem, mert éhes???Ez volt este 6-kor. Én délután kettőkor mentem el.
Másik eset, ugyanígy délután mentem, hazaérek bűzlik a ház. Mondom mi ez a szag????Ő nem érzi. Pelenkát cseréltél?? Hát..én nem....na ne mondjam nyakig kakában a gyerek.
Szóval ügyes a férjed..
Nem is várom el, hogy mindent ő csináljon, sem a mosogatást, sem a takarítást csak legalább az ágyvetést és a ruhák helyrerakását. Én is egész normás munkán dolgozom csak mindig délelőtt.
Tudom, hogy sokan ezt is irigylik tőlem.
1 év 9 hónapig én voltam a gyerekkel, aztán én visszamentem dolgozni, ő munkanélküli lett. 9 hónapig ő volt a gyerekkel, akkor megcsinált minden házimunkát, még vasalt is ha kellett, főzött is, ezért nem értem, hogy másfél hónapja mióta ő is dolgozik, azóta miért nem csinál semmit.
Hát igen. Egy dolgozó férfi 8 óra (nem megerőltető) munka után olyan fáradt, h már csak a sz.gép elé hajlandó leülni, meg tv-zni és enni. Mi anyák, 24órában itthon vagyunk, ezért ha kérünk tőlük valamit, akkor az rá a válasz, h mi nem járunk dolgozni, mi nem lehetünk fáradtak, hisz csak játszottunk a gyerekkel.
Végül is mi tényleg nem dolgozunk 8 órában, csak egész nap, megállás nélkül!
(Na jó, az elmúlt 2 órát, mióta alszik a gyerkőc, itt töltöttem a gépnél. De ennyi szórakozás azért csak jár nekem is egy napból, nem? )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!