Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Beirattam jövő máciusra a...

Beirattam jövő máciusra a babám oviba. Akkor lesz 2,5 éves. Most változott megint a rendelet?

Figyelt kérdés
Mehet 2,5 évesen, vagy nem?A barátnőm szerint nem.
2011. júl. 1. 19:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Borsod megyében lakunk egy kis faluban,ahol ha szobatiszta mehet 2,5évesen oviba. A szomszéd városban még van,akit 3 évesen se vesznek be helyhiány miatt ha pl az anyukája kisebbel otthon van.
2011. júl. 1. 19:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Szóval rendelet ide vagy oda beveszik, ha szobatiszta lesz?
2011. júl. 1. 20:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Az enyémet bevették 5 évvel ezelőtt is 2 éves és 4 hónapos volt. Azt mondták, ha munkahely múlik rajta, akkor mehet ha szobatiszta és tud beszélni annyira, hogy megértik (akkor ez csak az ő jóindulatukon múlott). Épp a napokban beszéltem az óvó nénivel, hogy jön a másik baba és mondta, hogy 2,5 évesen be kell venni oviba, most ez a rendelet van érvényben. Tehát elvileg most ez érvényes, hogy be kell venni.
2011. júl. 1. 20:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. júl. 1. 20:45
 5/5 anonim ***** válasza:
A közoktatási törvény szerint csak akkor kötelesek felvenni a gyereket 2,5 éves korától, ha minden 3 év feletti gyermeket elhelyeztek az óvodában, akinek a szülő kérelmezte. Tehát a jelentkezésnél mindenképp csak a legvégén veszik figyelembe az ilyen igényeket. Ja és a szobatisztaság ekkor nem feltétel. (Megjegyzem, hogy a 3 éves kor felett sem írja elő semmi a szobatisztaságot! Csak így kényelmesebb, és egy 3 évestől tulajdonképpen már elvárható a nappali szobatisztaság.)
2011. júl. 1. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!