Bemenni az intézetbe?

Figyelt kérdés
Ez csupán elméleti kérdés, de érdekel. Szóval ha valaki fiatalkorú, mondjuk 15 éves, és nem akar egyik szülőjénél se élni, akkor lehet olyat, hogy bemegy egy gyermekotthonba vagy hogy hívják ezt ahol az állami gondozottak vannak? Szóval bemegy hogy itt vannak az irataim, meg a cuccom, és én állami gondozott szeretnék lenni. Akkor befogadják, elküldik rokonhoz, vagy visszaviszik a szülőkhöz?
2011. jún. 24. 12:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Én voltam nem rég gyakorlaton gyermekotthonba,a győribe.Ott azt mondták,hogy igen,a gyerek bemehet nyugodtan és kérelmezheti,hogy vegyék gondozásba.Aztán ki tudja,hogy meddig engednek oda..lehet,hogy végleg,főleg ha a szülők olyanok(alkoholproblémák,egyéb családi gondok)

De hidd el,nagyon rossz.Amit láttam,hogy a gyerekek együtt egy óriási nagy szobában..neeee..nincs is netük,hallod..ja és rossz kaját adnak nekik,meg hát amilyen ruhákban vannak:/ annyira sajnáltam őket:(

15/L-9.osztály,egészségügyi szakközép

2011. jún. 24. 12:39
 2/6 anonim ***** válasza:

15 éves lány vagyok,az előző.

Annyit hozzá tennék,hogy persze,mindenkinek van külön gépe,de az állam működteti.Van napirend,hordják-viszik őket a suliba,oviba.Mindenkinek van külön szobája,de amit említettem,hogy egy szobába is szoktak lenni.Beszélgetnek,próbálnak nekik családias összhangot teremteni..sajnos,sokszor nem sikerül.:(

2011. jún. 24. 12:41
 3/6 anonim ***** válasza:
45%
Ez azért nem így megy! ahhoz, hogy valakit a szülőktől állami gondozásba vegyenek nyomós okok kellenek és egy gyámhatósági okirat arról, hogy a szülők nem alkalmasak időlegesen vagy végérvényesen a gyermek/ek nevelésére. az nem ok, hogy te épp összevesztél a szüleiddel, szedted a sátorfádat és elindultál! Ha be is sétálsz ilyen helyre, ők hívják a rendőrséget és téged szépen hazavisznek. És ez így van jól! a szüleid felelősek érted és valószínűleg nagyon aggódnak!!!! Megértem, ha nehezen jössz ki a szüleiddel (ki nem kamaszkorban), de ennek nem az a megoldása, hogy elszöksz otthonról! sőt4 ezzel csak bajba sodrod a szüleidet és akár saját magadat is! Ennyire még egy 15 éves se lehet felelőtlen! ennyi idősen az utcán... tudod hányféle veszély leselkedik az ilyen csellengőkre???? Ha még nem akarsz azonnal hazamenni, de szívesen beszélnél megértő, segítőkész felnőttel, hívd fel ezt a telefonszámot:Hívható segélytelefon: + 36 (1) 438-08-58! Itt olyan csellengők hívását várják, mint te is vagy.
2011. jún. 24. 12:42
 4/6 anonim ***** válasza:
És még mindig hozzátennék annyit,hogy a gondozónőket is rettentő sokat,hetente váltogatják,mármint úgy értve,hogy egyik héten az egyik csoport,másik héten a másik csoport gondozónő..rengeteg gyerek van együtt,a szüleiket néha láthatják,mert a szüleik lusták bemenni a látogatóidőbe a gyerekekhez.A gyerekekhez néhány szülő közel él,néha a gyerekek hazajárhatnak,de engedély kell..mikor kimegy a gyerek a könyvtárba,ahol van net,oda is engedély kell..mindenhez engedély kell.
2011. jún. 24. 12:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezért írtam,kedves másik hozzászóló,hogy minden esetben van környezettanulmány,de akkor is van lehetőség hetekre,hónapokra bemenni oda..ha már nincs más utad..
2011. jún. 24. 12:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem tervezek ilyesmit, a kérdésben is írtam hogy ez csak elméletben érdekel, hogy lehetséges-e. De nagyon szépen köszönöm hogy ilyen részletesen leírtátok hogy hogyan élnek az állami gondozottak, ment mindenkinek a zöld kezecske :)
2011. jún. 24. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!