Milyen gyógyszert ajánlanátok a házipatikába feltétlenül? (bővebben lent)
Legfőképpen olyat írjatok, amit orvossal kell felíratni pl a kalcium oldat, ami rovarcsípésre jó
De írhattok jól bevált szereket ami mindig van otthon és bármikor kellhet, vagy homeopátiás szereket is.
Köszönöm :)
Nyilván függ a gyermek(ek)korától, de leírom nekünk mik vannak itthon, igaz nem mind gyógyszer. 16 hónapos a lányom.
- Fájdalom- és láz csillapításra: Panadol baby és nurofen baby, germicid c kúp
- Fogzásra: Gengigél baby
- Meghűlésre, megfázásra: külsőleg a Baby luuf balzsam, sterimar orrspray, orrszívó porszívó van nekünk.
- Köhögésre: a Dr. Theiss Lándzsás útifű köhögés elleni szirup és inhalálás sóval.
- Antibiotikumos kezelés során, szorulás esetén: Protexin
- Csípésre, viszketésre (pl. rovarcsípés után): fenistil gél, fenistil csepp, zyrtec
- Bőr enyhe sérüléseire: bepanthen plus kenőcs
- Popsira: sudokrém, bephanthen, ha gombás akkor canesten + neogranormos és kamillás vízzel való törlés
- égésre, napégésre, horzsolásra, csípésre: Aloe First spray
- horzsolásra, vágásra: bephanten plusz krém
- szúnyog és kullancs elleni spray: Alva Bio szúnyog és kullancs elleni spray 100ml (Effitan)
- Steril géz/gézlap, betadin, jód, mintás/sima sebtapasz
- Magas faktorszámú naptej (babé, doliva)
épp mostanában kérdeztem én is:)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
úgy tudom, hogy a calcicumot kell iratni.
csípésre, allergiára, mi láz esetén is ezt használjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!