Tényleg annyira sok pénz havonta egy pici baba?
Most tervezzük a párommal, hogy egy 1.5 szobás teljesen felszerelt albérletbe költözünk. Hitelünk nincs. A keresetünk havonta 230-250 e körül alakul, amiből az albérletre + rezsire, kajára, tisztítószerekre, számításaink szerint olyan 130 e körül el fog menni. Így a legrosszabb esetben is marad nekünk 100 e ft.
Ezt az összeget félre tennénk mindig.
Kb. 2-3 év múlva szeretnénk ha megszületne az első baba is. Persze erre nincs garancia, ezek csak tervek, de akiknek beszéltünk a tervünkről rögtön azt vágták a fejemhez, hogy albérletbe akarok gyereket szülni? Tudom én milyen sokba kerül egy gyerek? Normális vagyok?
Esélyünk sincs saját lakást venni, hitelt viszont nem szeretnék felvenni, ha nem muszáj.
Nektek körülbelül mennyi pénz megy el havonta a babára? Tényleg ne is álmodozzak róla, hogy valaha gyereket fogok nevelni? Ti, akik hárman éltek együtt albérletben (2 szülő + a pici) mennyi pénzből éltek meg?
Mi ezt úgy gondoltuk át annak idején, hogy vegyünk egy extrán rossz hónapot. :) Minden belefért? Ha igen, hajrá.
Nekünk saját a ház, de jó sok hiteltörlesztéssel. Szerencsére ezen felül is kényelmesen élünk, igaz, néha nullára szalad a havi keret, mint most is. Rota-vírus elleni oltás, lejárt jogsi, apeh felé befizetni... Ha ügyesen tartalékoltok, van mihez nyúlni végszükség esetén, az már nagyon jó.
Nálunk sokba volt a babakelengye és a kezdet, mert mi semmit sem kaptunk. A bútortól kezdve az utolsó cumiig mindent nekünk kellett megvenni. Okosan vásároltunk, minden hónapban valamit, a bútorokat csináltattuk, így olcsóbb volt, mintha valami agyonreklámozott áruházból vettük volna és ezt nem kell lecserélni, mert nem trendi.:) Gyönyörű holmikat vettem Vaterán, minden ismerős el van ájulva, hogy milyen vagányul öltöztetem a kisfiam. Amit kinő, gondosan teszem el a második gyerkőcnek.
Az albérletnek annyi az előnye, ha egy másik megyében, az ország másik felében kap valamelyikőtök egy kihagyhatatlan állásajánlatot, csak összecsomagoltok és mentek. Ha saját a ház, azzal már macerásabb.
Bár, én azzal is egyetértek, aki azt mondja, hogy a hitellel legalább a végén tiéd lesz a ház, az albérlet meg nem.
Biztos, hogy ki lehet jönni abból a pénzből, ha ügyesen, okosan csináljátok.
Én valamiért nagyon béna vagyok...
4 hetes a babám, szóval egy hónapja vagyunk így hárman. Rengeteg pénz megy el. Hogy itthon vagyok, drágább az áram, a víz (kb 4.000 plusz együtt). Sajnos tápszert is kell neki adnom, a pelenka is nagyon fogy (15.000 együtt).
Tudom, hogy hihetetlen és röhejes, de minden nap megyek a gyógyszertárba vagy a DM-be, ma például nekem vas, C-vitamin, Salvus víz - hátha attól végre tud kakálni a kislányom (már ha én iszom).
Mindig van egy-két kiütés, amire ki kell kísérletezni a legjobb dolgot, ugyanez a hasfájásra, ugyanez a bimbó sebesedésre (bimbóvédő 2.000, gyógyszerek, kenőcsök 5.000), mellgyulladásra (gyógyszerek , gátseb ápolásra.. Fel nem tudom sorolni, hogy mik, de mindig valami!
Kaptunk egy csomó ruhát, de mivel az a baba téli baba volt, szinte egyik sem megfelelő vagy méretben vagy hőmérsékletben, úgyhogy épp azon gondolkozom, hogy egy két rugit még be kéne szerezni...
És nem kell mindent megvenni, amit írnak a kórházi és babakelengye listák. Csak én valahogy ezt sem bírtam a végén megállni. Persze, mert eddig még volt miből.
Majd lassan megérzem, hogy az én fizetésem kiesett, aztán muszáj lesz kevesebből kijönnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!