A "probléma" a következő. A házunk előtt van egy csatorna, illetve, a kerítés után közvetlenül egy kis előkert, aminek a talaja sok nagydarab kavicsból van. (Elég nagy és nehéz kövek.) Szóval egyik nap ültem kint a teraszon a 6 éves kishúgommal, amikor észrevettük, hogy 2 kisgyerek (kb. 2-3 évesek) a kavicsokat szépen dobálják bele a csatornába. Az anyjuk ott állt pár méterre tőlük, figyelte őket de nem szólt rájuk. Az apjuk egyszer oda ment, mondta nekik, hogy nem szabad, és rá is csapott finoman a kezükre de aztán elment, a kicsik meg folytatták tovább. Az anyjuk továbbra sem szólt semmit. Mikor lementünk megnézni, szinte teljesen tele volt a csatorna a kövekkel. Én nem vagyok ilyen veszekedős ember, más gyerekére meg pláne nem szeretek rászólni, de ilyen esetben jogos lenne szólnom? Főleg, hogy az anyjuk rájuk se szól? Anyukám szerint nyugodtan kiszólhattam volna, mert eddig is nehezen ment le a víz. Köszi, aki elolvassa és válaszol! :) 20/L
2011. jún. 19. 10:45
1/9 anonim válasza:
Beszélj az anyjukkal, a gyerekek csak játszottak, arról nem tehetnek hogy megengedte ezt a hülye anyuka...
2011. jún. 19. 10:50
2/9 A kérdező kommentje:
Nem is a gyerekekkel van a bajom, hanem az anyjukkal. Nyilván a gyerek nem tudja még, hogy ezt nem kéne csinálni.
2011. jún. 19. 10:52
3/9 anonim válasza:
Milyen csatornába dobálták bele az elég nagy és nehéz köveket a 2-3 éves gyerekek?
Mert rácsos csatornába hogyan dobálták bele vagy az olyanba amin csak két kis pici lyuk van?
És mekkora csatorna, amit teledobáltak kövekkel? Én ilyet még sosem láttam. Kizárt hogy tele lehessen dobálni, hiszen több méter mélyek a csatornák, ha nem így lenne, egy autó elmegy felette eltörné a csövet.
Egyébként pedig be kell szólni a csatornázási műveknek és ők jönnek kitisztiják azonnal. És tesznek rá olyan rácsot, amibe nem lehet beledobálni a nagy és nehéz köveket.
2011. jún. 19. 10:56
4/9 A kérdező kommentje:
Van rajta rács, és nem óriás kövek, de azért nem is apró kavicsok, tehát bele tudják dobálni... Mivel bele is dobálták. pont akkora a rés, hogy oda bele fért. Gondolom nem jogtalan hogy ez nem tetszik nekem, mivel az apjuk is rájuk szólt...
2011. jún. 19. 10:59
5/9 anonim válasza:
És hogyan dobálták tele?
2011. jún. 19. 11:01
6/9 anonim válasza:
És milyen mély, hogy szinte tele lehetett dobálni? Nem lehet túl mély, ha akkora kavicsokkal, ami átfér a rácson meg lehet tölteni.
Egyébként nem jogtalan szólnod, felháborodni.
De első körben vedd a telefont és szólj a szolgáltatónak, hogy tisztitsa ki, ha valóban tele dobálták. És cseréljék ki a rácsot, ha tele lehet dobálni, mert a szél is tele fújhatja.
ha meg nincs jelentősége ennek a csatornának, akkor meg ügyet sem kell belőle csinálni.
2011. jún. 19. 11:04
7/9 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy mekkora a kő/kavics és mekkora a csatornán lévő rács???
Nyugodtan szólj annak a hülyének, hogy "legyen kedves, ne engedje a gyerekeknek, hogy teledobálják kővel a csatornát, mert eldugul".
2011. jún. 19. 17:01
8/9 anonim válasza:
Mert nem hiszem el a történetet.
Mert abba a csatornába, amiket én ismerek, nagy és nehéz köveket nem lehet beledobálni , nem dugulhat el (hiszen logikusan beledobálnak dolgokat a rácson, belefúj a szél dolgokat a rácson és működniük kell) tele dobálni pláne nem lehet, hiszen több méter mély. Egyetlen 2 éves sem csinálja ugyanazt a dolgot órákig és több méter mély csatornába jó darabig kell tuszakolni a nagy, nehéz köveket, hogy megteljen.
Persze azt nem tudom mi értelme van teljeséggel hihetetlen, túlzásos történettel egy névtelen oldalon szidatni egy ismeretlen anyukát, és kiváncsi voltam, hogy valóban erről van e szó. de immáron biztos vagyok benne, hogy igen. De szidjátok az anyukát, gyerekeket és hergeljétek a kérdezőt, hadd legyen egy jó napja. Meg nektek is.
2011. jún. 19. 19:38
9/9 A kérdező kommentje:
Hát utolsó akkor ne hidd el, nem nagyon tud érdekelni, hogy elhiszed-e vagy nem... Igen, biztos nincs jobb szórakozásom, mint, hogy ilyeneket találjak ki és leírjam xD. Egyébként meg én láttam, és más is aki látta azt mondta hogy rá kellett volna szólni, de te biztos sokkal jobban tudod, hogy történt. És azt s mondtam, hogy az apjuk még a kezükre is ráütött, hogy ne csinálják, mert eldugul, de mindegy... Amúgy meg nem ettől lesz jó napom, hogy "hergelnek"... Annyira nevetséges vagy ne haragudj... Én pedig azt nem tudom, neked miért jó beleszólni ilyen hülyeséget, abba amit más leírt...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!