Akinek cumisüvegből kapta reggel/este a tejcsit/tápszert babája, az a cumisüveg után mire váltott át?
Úgy értem, h mikor végleg eltettétek a cumisüveget, akkor utána miből itta/issza a tejet reggel/este?
Mikor, és miért pont arra váltottatok?
Pl.:
Pohárra? Itatóra(milyenre?)? Szívószál?
2,5 évesen önszántából mondott le a cumisüvegről, nekem eszemben sem volt, hogy elvegyem tőle, mert látszólag úgy tűnt nagyon ragaszkodik a tejcsis (főleg az esti) rituáléhoz. Utána már azonnal aludt is, ez meg azért aggasztott, mert így a fogmosás csak a tej előtt lehetett ugye. Na, ez a probléma is megoldódott ezzel.
Azóta pohárból issza a tejet, legtöbbször uzsonnára kéri, nem vacsira. Nem tudom mennyi idős a gyerkőcöd, de lehet, hogy érdemes kivárni, amíg magától lemond a cumisüvegről - talán hamarabb bekövetkezik, mint gondolnád.
Szia!
Kb. 22-23 hónapos koráig a sima hagyományos cumisüvegből ivott. A fogaival kitépte a tetejét, úgyhogy nem volt más választás kipróbáltuk a vákuumos, műanyagtetejűt. Ezt most nagyon szereti. Kap majd tanulópoharat is, mert elméletileg tud már pohárból inni, de jobb ha "kéztartósból" issza magától. (2 éves)
az enyém még mindig cumisüvegből issza (2 éves)
mindenből tud már inni, sima palackból is, már nem is használunk csőröst sem, de a tejhez még a cumisüveg dukál :))
és szerintem neki esze ágában nincs leszokni erről, úgyhogy egyelőre itt tartunk :) de engem nem zavar egyébként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!