Jár a magzatra családi adókedvezmény, ha nem vagyunk házasok?
Figyelt kérdés
Én nem tudom igénybe venni, mert GYES-en vagyok, a párom tudná, de nem vagyunk házasok.Igénybe veheti?2011. jún. 8. 19:07
1/12 anonim válasza:
Ha tudod igazolni az élettársi kapcsolatot, akkor szerintem igen.
2/12 anonim válasza:
A párom és én papíron senkik vagyunk egymás számára. (Se esküvő, se hivatalos élettársi kapcsolat.) Simán kapjuk.
3/12 anonim válasza:
Másodiknak van igaza. Nem kell igazolni hozzá semmit (pontosabban csak a magzat korát), és bármelyikőtök kérheti.
4/12 A kérdező kommentje:
És ki kapja? Az apa vagy az anya? Állítólag csak az kaphatja, ha nem házasok, aki a családi pótlékot kapja.
2011. jún. 15. 09:38
5/12 anonim válasza:
Nem tudom megmondani, hogy összefüggésben áll e a családival, de szerintem nem, mivelhogy igénybe veheti az apa is, az anya is, vagy megosztva is igénybe lehet venni! Nálunk én veszem igénybe, és a családit is majd, de nem mondta nekem senki, hogy összefüggésben állna a kettő!
7/12 anonim válasza:
Igen,jár ha elmúltál 90 napos terhes!
8/12 A kérdező kommentje:
Mármint mit igényel?
Ettől kicsit bonyolultabb a tv, csak sokan el sem olvasták, de most módosítottak rajta, csak nem találom, hogy mit.
Ha nem vagyunk házasok, csak az igényelheti, aki a csp-t. megosztani max év-végén lehet. Év közben az apa nem igényelhette eddig, de állítólag változtattak ezen.
2011. jún. 17. 10:31
9/12 A kérdező kommentje:
Pontosítok:már van két gyerekünk, most várjuk a 3.-at! Én kapom a családit, nem vagyunk házasok! Ilyen esete van valakinek?
2011. jún. 17. 10:32
10/12 anonim válasza:
mi is igy vagyunk nem kell hozzá igazolni csak azt h egy lakcimen lakunk,elég tartozkodásilag is.nekem apa kapja mert neki angyobb a fizuja igy több pénz jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!