Nyithatok a 3 hónapos kislányomnak bankszámlát, és utaltathatom arra a családi pótlékot és a tgyást?
Nem
A te nevedre kell, hogy érkezzen. Mi a macera a postással. Midig ugyanakkor jár, ha nem vagy otthon, akkor bebagyogsz a postára és felveszed. Semmivel sem macerásabb, mint a bankba bemenni.
Szia!
Szerintem ez nem kivitelezhető. Elsősorban azért, mert a családi pótlékot kiskorú gyermek esetében tudtommal csak a szülő veheti fel, vagy a szülő számlájára utalják. Nekem legalábbis mondták, hogy küldjem el a bankszámlám fénymásolatát is, amivel igazolom hogy az én számlaszámomat adtam meg.
Nem lehet az ő nevére nyitni.
Más felnőtt rokon nevére tudsz nyitni,vagy pedig utalhatod a gyereknek arra a számlára amire a babkötvényt adták.
Ami a Magyar Államkincstárnál van.
Ha számlára utaltatod, így van leinkasszózzák.
A baba nevére nyithatsz számlát és utaltathatsz arra pénzt, egy a probléma vele, hogy sosem fogsz hozzáférni. A Ggyámhatóság engedélye kell hozzá a gyerek 18 éves koráig, majd 18 éves korában a gyerek felveheti.
Egyébként pedig csak olyan számlára utaltathatod, amelyik felett önálló rendelkezési jogod van.
úgyhogy szerintem marad a posta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!