Azt tudom hogy a gyermeknek 3 éves koráig lehet s kell apát megnevezni de ha nm akarja az anya a tényleges apát megnevezni vajon a mostani élettársát is megnevezheti?
Hát csak ha tesz egy apai elismerő nyilatkozatot, és az tényleg komoly felelősséggel jár.
Egyéb iránt 3 éves korig ha a gyámhivatal nevez ki apát, azt nem létező személyekkel teszik, semmiképp nem élettárs, volt élettárs stb nevével, általában a nagyapa családi nevét kapja talán, ha nincs jobb.
Hogy értitek, hogy 3 éves koráig? Akkor a születési anyakönyvi kivonatba milyen név kerül? Már ott is meg kell nevezni az apát, nem?
Egyébként ha az élettársad vállalja, akkor az ő neve szerepelhet, de ha férjnél vagy, akkor a gyerek apjának automatikusan őt tekintik (én így tudom).
Képzelt nevet akkor szoktak beírni, ha ismeretlen az apa személye. Ekkor be lehet írni pl. az anya édesapjának a nevét is.
ahogy leírták az előttem válaszolók, lehet de akkor alá kell írnia és az elég nagy felelősség.
különben nem létező nevet kell beírni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!