Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukak velemenye erdekelne...

Anyukak velemenye erdekelne az au-pairkedesrol. Mi az elonye a csalad szamara?

Figyelt kérdés
Mert nekem ugy tunik, hogy nem egyszeru, hisz az au-pair alt. a csaladdal lakik, tehat egy idegen koltozik be a csaladba. Emellett iskolaztatjak, fizetest adnak neki, nem is keveset. Miert nem iratjak a gyereket ehelyett bolcsibe, ovodaba, ahol gyerekek kozt lehetne jobban? Gondolom, hogyha van penzuk au-pairre, van penzuk megfizetni egy jobb intezmenyt is. Vagy az au-pairre sok csalad ugy tekint, mint egy lightos hazvezetonore es a haz rendben tartasa is a ki nem mondott celjuk?
2011. máj. 24. 00:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Általában nem egy gyerekhez vesznek fel au-pairt és jelképes fizetést kap (inkább zsebpénzt), azért kap egy saját gyermek felügyelőt és sokszor egy házvezető nőt is.

Én mondjuk nem bíznám rá a gyerekemet senkire így és sok nyikhaj tízen éves nem is tudja mit vállal el, amikor mondjuk elmegy egy 3 gyerekes családhoz ahol a legfiatalabb még egy év alatti.

2011. máj. 24. 02:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Sok országban van úgy, hogy olcsóbb az au-pair, mint az ovi/bölcsi, illetve az ott tölthető idő nem fedi le a szülők munkaidejét, mert mondjuk csak fél napra lehet menni. Olyan is van, hogy az anyuka otthon van még a gyerekekkel, és az au-pair csak segítségnek van ott, nem egyedül ő vigyáz a gyerekekre, hanem mondjuk figyel az egyikre, amíg a másikat az anyuka elviszi orvoshoz, vagy ügyeket intézni megy. Plusz általában valamennyi házimunkát is kell végezniük, mondjuk étkezések után elmosogat vagy ilyesmi.

És annyira azért nem sokat fizetnek neki, ez tényleg inkább zsebpénz, de igaz, hogy ebből nem sokat kell költenie, mert kap ellátást.

Nekem iskolás lesz a fiam, amikor kimegyünk Angliába dolgozni, de én is úgy tervezem, hogy lesz au-pair, mivel az iskola egy kicsit később kezdődik, és valamivel korábban fejeződik be, mint a rendes munkaidő, szóval szükség lesz valakire, aki hozza-viszi, és azt sem bánnám, ha reggel nem nekem kéne beágyazni, meg mire hazaérek, el lenne mosogatva, nem akkor kéne nekiállnom. De ez nem egy ki nem mondott cél, ez általában a szerződésükben is benne van. Persze nem házvezetőnő, meg nem takarítónő helyett van ott, de olyan napi dolgokat, mint beágyazás, mosogatás, egy mosás berakása benne van a munkakörükben. Engem cseppet sem zavar, hogy lakni fog ott rajtunk kívül még valaki, mi a fiammal úgyis ketten vagyunk, én meg szeretem a társaságot (na meg ő is).

2011. máj. 24. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!