Tényleg ennyire szép név a Botond?
Ízlések és pofonok. Nekem nem tetszik. Hamar rájönnek a gyerekek, h nagyszerűen lehet csúfolni.
Ennek okán nem lett a lányom pl Zsófia. Volt egy kislány a szomszédban, akit rendre úgy csúfoltak, h "fika, fika, Zsófika". Na, ezek után én még csak el sem gondolkodtam ezen a néven! Persze a gyerekek nagyon rosszindulatúak tudnak lenni, és ha akarnak, mindenből csinálnak "viccet". Én inkább megelőztem a bajt.
Ezért nem is jut eszembe a Botond, meg a Tas sem. Emiatt nem lesz a gyerekem Álmos, Ond, Sólyom,... Van, aki esküszik a hagyományos magyar nevekre, én nem.
Minden nevet lehet csúfolni.
Szerintem egy szép, ősi magyar név.
Gondolj bele, hány Mária, József stb. van?
Mindig is így volt, felkapnak egy nevet...
nekem nagyon tetszik. ha fiam lett volna, így hívták volna.
ha v.ki aszerint választ nevet, hogy majd 5-10 év múlva a gyerekek hogy fogják csúfolni, az már beteges szerintem.
minden nevet lehet csúfolni! a gyerekek nagyon leleményesek! nem értem, ez miért szempont?!
Szerintem is beteges, azon gondolkozni, hogy hogy fogják csúfolni majd az embert, és szerintem az ilyen korlátolt szülők gyerekei szemétkednek főleg a többi gyerekkel, mert otthon ilyen furkálásokat látnak.
Nekem az Éva nevemet is csúfolták, minden nevet lehet csúfolni de ilyenekre gondolni elég gáz.Nekem tetszik a Botond név.
Ha a gyereked sírva megy haza az iskolából egy párszor, majd megtudod!
Én láttam a kislányt elég sokszor zokogva és nagyon sajnáltam.
Nem beteges egyáltalán, szerintem inkább józan gondolkodásra vall.
Persze mindenkit lehet vmiért csúfolni, akár szeplőkért, szemüvegért,... és a gyerekek általában hamar megtalálják ezeket a dolgokat.
Ha egy alapból nem csúfolható névvel tudom szűkíteni a lehetőségeiket, inkább olyat adok, hiszen rengeteg szép név van, amiről nem mindjárt vmi csúfolódás jut az ember (ill. a gyerekek) eszébe! A szemüveget, szeplőt, göndör hajat,...úgyse lehet elkerülni!
Van ismerősöm, akit egész életében zrikáltak a neve miatt. Nagy Árpádnak hívják. Gondolom ismeritek, ha sokszor mondjátok egymás után "nagyárpi", mi történik. Ezzel őt mindig "megtalálták", még tiniként, felnőttként is. Ami a legszomorúbb, h már az apja és a nagyapja is "nagyárpi" volt! Lehetett volna több eszük a szüleinek (pláne az apjának, miután őt is ezzel piszkálták anno)!
Arról már nem is beszélve, h mostanában rengeteg Botond, Levente, Milán, Noel, Jázmin, Hanna,... szaladgál a játszótereken/ovikban...
Több, mint 4000 Mo-on regisztrált név van. Szerintem bőven van választék.
(És a Botond azóta sem tetszik, de "ízlések és pofonok".)
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!