Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról aki még...

Mit gondoltok arról aki még meg sem szült de már azon aggódik, hogy hogyan fog visszafogyni és már előre eltervezi, hogy mikor adja bölcsibe a gyereket?

Figyelt kérdés
Jó anyagi körülmények között él, nem kell visszasietnie dolgozni. Ilyenkor nem azon kéne gondolkodni, hogy milyen jó lesz majd otthon a gyerekkel, akit "annyira vár"? Más kismama is több héttel a szülés előtt azon agyal, hogy milyen lesz majd az alakja és, hogy mikor szabadul meg a gyerektől, adja bölcsibe? Nem értem az ilyen embereket...
2011. máj. 11. 09:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

nézd, nem kéne visszarohannom dolgozni. nem vagyunk tele lóvéval, de meg tudunk élni az én keresetem nélkül is. nem határoztam el előre, hogy márpedig másfél évesen beadom a gyereket a bölcsibe, akármi lesz is, de igen, beismerem, elgondolkodtam már most rajta, hogy... ettől függetlenül bármilyen elképzelésemet felülírhatja majd a gyerek. de igenis, elgondolkdotam raja. És ha másfél évesen visszamegyek dolgozni, akkor szar anya vagyok?

én Ranschburg Jenővel értek egyet, aki azt mondta, hogy inkább menjen vissza az anya dolgozni, és töltsön minőségi időt a gyerekével, minthogy ideges és feszült legyen otthon egész nap.

nem ez alapján ítélem meg, hogy jó anya-e valaki vagy sem.

2011. máj. 11. 12:34
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

szerintem az sem minősíti anyaságában a kismamát, hogy min gondolkodik terhesen.

hogy miért nem azon, amin te? mert csak. amiért te nem azon, hogy hogy fogsz visszafogyni és milyen alakod lesz szülés után.

2011. máj. 11. 12:37
 13/23 anonim ***** válasza:
67%

Honnan tudod, hogy nem gondolkozik azon, hogy milyen jó lesz a babával?

Én úgy vállaltam gyereket, hogy nem fogok mártírként mindent feladni érte. Persze, ő az első, de nekem fontos a karrier, szeretem a munkám és alig várom, hogy újra dolgozhassak, és azért nem bölcsibe íratom, mert itt nincs.

Viszont az nagyon nem szimpatikus, hogy felteszel egy ilyen kérdést, hogy majd a bezzeganyák szinkronban szidják az illetőt. Nem szép dolog, söpörj a saját portádon.

2011. máj. 11. 12:44
 14/23 anonim ***** válasza:
76%
+ hozzátenném, hogy pl. az USA-ban a nők nagy része 6 hét (!) után megy vissza dolgozni, és nem ettől lesznek szar anyák, és nem ettől nevelik rosszul a gyerekeiket.
2011. máj. 11. 12:48
 15/23 A kérdező kommentje:
Ez a minőségi idő jó szöveg azoknak, akik unnak otthon lenni a gyerekkel és alig várják, hogy ne vele legyenek. Ezek mind önigazolások, persze. Lám-lám, egy pszichológus is azt mondja, hogy ha unod a gyereket, akkor inkább add bölcsibe. :) Mondjuk akkor inkább már idegen dadusok foglalkozzanak a gyerekkel, mint az idegbeteg anyuka. Csak az a kérdés, hogy minek szül az aki, már 1 éves kora körül alig bír otthon lenni a gyerekével? (nem azokról beszélek, akik kénytelenek beadni, mondjuk anyagi okok miatt)
2011. máj. 11. 12:49
 16/23 A kérdező kommentje:

Persze, söprök is. Én nem adtam bölcsibe a gyerekem valóban, oviba ment először, addig otthon voltam vele.

Nem mondtam, hogy szar anya az, aki minél hamarabb szabadulni akar gyerektől és a karrierje is fontos. Nagy tévedés! Egyszer sem írtam le ilyet és nem is gondolom. Egyszerűen én látom valahogy a dogokat, mások meg másként. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ki mit gondol erről.

2011. máj. 11. 12:51
 17/23 anonim ***** válasza:
75%

Nézd, én imádom a gyerekeimet (ezért szültem négyet), de ez nem jelenti azt, hogy nem fásulhat bele az ember a 0-24 órás anyaságba, háztartásvezetésbe.

Nekem nagyon érdekes munkám és karrierem van, ami után egyrészt nagyon éles váltás az otthonülés, másrészt nem azért építgettem eddig, hogy mártírként mindenről lemondva az ősanyák sorába lépjek.

Nem, én nem akarom hogy az egész életemet mostantól a gyerekek tegyék ki. És ez nem is szükséges. Nem mindenki igényli a szellemi munkát, én igen. Te meg ülj otthon a gyerekeddel, és mantrázd magadnak, hogy milyen jó anya vagy.

2011. máj. 11. 12:54
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Mit kellene rola gondolnom? Az az o dolga.

Nem mellesleg nem mindenkibol omlik ki az anyasag erzese mar a terhesseg alatt, boven eleg, ha akkor beindul miutan megszuletik a pici (es akkor sem feltetlenul egybol a szuloszoban fog, van, hogy ido kell).

Nekem tobb gyermekem is van, szeretem oket elmondhatatlanul, barmikor felaldoznam magam ertuk, az lenne a minimum.

De mielott az elso megszuletett en sem tudtam elkepzelni, hogy milyen jo is lesz otthon a babaval, nem is nagyon kepzelodtem errol sokat, fogalmam sem volt, hogy mit is fogok erezni. Szerettem, vartam, de elsosorban akkor varandos kismama voltam, nem igazi Anya meg.

Mellesleg jol is tettem, mert az volt eletem utolso szakasza, amikor onzo lehettem, en lehettem a kozeppontban, csak a sajat dolgaimon kellett tornom a fejem, magamra vigyazni (es ezaltal a bennem novekvo babankra is).

Es igen, en is gondolkodtam azon, hogy mi lesz szules utan a fogyassal, nem nagyon tervezgettem, mert azon nincs mit megtervezni, vagy megy, vagy nem. Viszont abban is biztos voltam, hogy nem akarom a felszedett 25 kilot tul sokaig magamon tartani. Bocs, ha ez bunkosag. Buta voltam, sokat hiztam, masodik terhesseg alatt mar kulon figyeltem, hogy a 25-nek csak a fele jojjon fel. Mert jol akartam erezni magam a boromben (es ez a mai napig is igy van). Nem hinnem, hogy emiatt en kevesbe szeretnem a gyermekeimet.

A bolcsodei beiratas gondolatat pedig irigylem az ismerosodtol, nekem is igy kellett volna. Akkor legalabb most nem kellene azon izgulnom, hogy mi lesz fel ev mulva. Vissza kell mennem dolgozni szeptemberben (masfel eves lesz a legkisebb gyermek, bolcsibe menne), de ez nekem jutott, csak honapokkal szules utan. Akkor pedig az allami bolcsi varolistajanak a 70. helyere kerultunk fel kb. Szuper, ugye? Vagy nem megyek vissza, de akkor elvesztem a jo beosztasomat, a jo fizetesemet es teperhetek ujra 3 evig, hogy visszakeruljek a helyemre, vagy beadom a kozeli maganbolcsibe, ahova szivesen beveszik havi 80 ezerert. Nagyon szuper, tenyleg jo fej voltam, hogy nem gondoltam erre terhesseg alatt.

2011. máj. 11. 12:56
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egyszerűen én látom valahogy a dogokat, mások meg másként. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ki mit gondol erről." - látod, erről van szó.

Pontosan ezt gondolom arról, aki visszamegy dolgozni, és bölcsibe adja a gyereket (ő így látja a dolgokat), pedig nem is kéne, és pontosan ugynezt gondolom arról is, aki három éves koráig otthon van (ő meg amúgy).

szerintem nem ettől lesz valaki jó vagy rossz anya.

a te válaszaidból viszont mégiscsak valami elítélést vélek kiolvasni, ha nem így van, akkor én értelmezem félre.

2011. máj. 11. 12:56
 20/23 A kérdező kommentje:

Nem várólistára gondoltam akkor, amikor azt írtam, hogy már most azon gondolkodik, hogy mikor menjen bölcsibe a gyerek. Konkrétan arra értettem, hogy meghatározta, hogy meddig lesz otthon vele. Nem írom le, hogy meddig de alig több, mint 1 évig.

valaki egy másik fórumon hasonló témában írt egy véleményt, én vele értek egyet:

"Én is úgy gondolom, hogy ilyen kicsi csak egyszer lesz a gyerek. Minden nap egy rácsodálkozás ilyenkor, hogy mennyit fejlődik, ügyesedik. Nincs az a munka, ami megérné ebből a kár egy percet is kihagyni. Dolgozni dolgozhat az ember 20-30-évig jó esetben, de babázni csak 2-3 évet tudsz."

2011. máj. 11. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!