Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után mennyivel húzódik...

Szülés után mennyivel húzódik majd vissza a hasam? Mennyi idő amíg leadom a rajtam marad felesleget? Van valami jó módszert fogyásra?

Figyelt kérdés
2009. márc. 9. 09:53
 1/5 anonim ***** válasza:

ha szoptatsz, akkor ne csinálj semmit.

de olyan 1 év mire visszaalakul a tested.

2009. márc. 9. 09:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nagyon egyénfüggő.

Aki szerencsésebb alkatú, az hamarabb/könnyebben nyeri vissza az alakját. Vannak, akik ha meggebednek se tudnak hatékonyan fogyni, és vannak, akik semmit se tesznek és tök jó alakjuk van...

Rajtam szülés után 3 héttel 3 kiló felesleg volt. Igaz, a gyerkőcön kívül semmit nem is híztam várandósan. A szoptatás alatt, akármennyit is zabáltam, még fogytam is összesen 5 kilót. Amikor elment a tejem, rögtön visszahíztam az eredeti, várandósság előtti súlyomra.

A hasam szülés kb 3-4 hétig úgy nézett ki, mint előtte 4-5 hónapos várandósan. De aztán minden további nélkül visszahúzódott, én nem használtam hasleszorító övet ( azt sokan ajánlják).

Naponta kb 15+20 percet szoktam tornázni (éjjel mikor már alszik a manó), zömében nyújtó és lazító gyakorlatokat.

Most, hogy már nem szoptatok, talán hastáncolni is eljutok majd hetente 1x :)

(kardio-tornát ajánlanak fogyáshoz, de azt nekem nem bírja a tüdőm)

De pl sógornőm 12 kilót hízott az első gyerekkel, és erre ráment még 10 a másodiknál - három év alatt sem tudta leadni, pedig kipróbált többféle diétát is, bár nem tornázott semmit.

2009. márc. 9. 10:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez szerintem alkat kérdése. Van ismerősöm, aki egy hónappal a szülés után úgy nézett ki, mint a terhesség előtt, pedig szoptatott, én meg 10 hónap alatt csak deformáltabb lettem. Előtte mindig alulra jöttek rám a kilók, most minden a hasamon marad. Most kezdtem tornázni én is még csak (szoptatás mellett nagyon óvatosan).

A legjobb módszer szerintem a tempós séta minden nap a babával. Én akkor formálódtam e legjobban, amikor minden nap tudtunk menni legalább egy órát, mert jó volt az idő.

Nagyon sok sikert kívánok Neked hozzá és kitartást!

2009. márc. 9. 10:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Én két héttel előbb szültem, mint a nővérem. Ez 10 hónapja volt, rajtam még mindíg van majdnem 10 kg, a nővérem szülés előtti súlyánál is kevesebb. Ha szoptatsz, addig csak a könnyű torna marad, utána jöhet a diéta, na meg a szaladás a gyerek után. Én szívesen eljárnék tornázni, mert egy köpésre van a fitness klub, de estére úgy lefáraszt a gyerek, hogy összepakolok még és hulla fáradtan zuhanok az ágyba. Így neke a diéta marad.
2009. márc. 9. 10:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Az első babánál kb. egy hónap alatt nyertem vissza, úgyhogy nem diétáztam és szoptattam. Most a pici lányom 6 hónapos, harmadik hónap után kezdett lefelé menni a kiló, de nem fogyóztam, viszont még mindig van rajtam, és hastájékon a legtöbb. Most kezdtem el felüléseket csinálni, és szobabiciklzini óvatosan, hogy a tejcsi megmaradjon.
2009. márc. 9. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!