Keresztelőkor (keresztelőért) kell fizetni a templomban? Hogy van ez?
Figyelt kérdés
Jövő hónapban lesz a kislányunk keresztelője, de a pap nem mondott semmit erre vonatkozóan, nekem meg nem volt képem megkérdezni, hogy "mennyivel tartozunk?" Segítsetek lécci, mi a szokás (teendő) ilyenkor? Református templomban lesz.2011. ápr. 27. 13:55
11/15 anonim válasza:
Azt írod, távoli ismerősöd a pap. Akkor javaslom, hogy nyugodt legyél, kérdezd meg tőle, hogy mivel tartoztok, helyesebben nálunk úgy volt, hogy a keresztelő előtt volt egy beszélgetés a keresztszülőkkel és velünk, ott volt egy főpróba is:) Ez a templomban volt. Itt a keresztszülők rákérdeztek a végén, hogy szeretnék tudni, mi a szokás, minek örülne. Így maradt az ital, és tettünk pénzt a perselybe is. A legtisztább, ha megkérdezitek őszintén.
12/15 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor ez lesz.. Jövő héten megyünk a keresztelő előtti megbeszélésre. Akkor mégis rákérdezek, mert ez sehogy se jó... Köszönöm a válaszokat!!!
2011. ápr. 27. 14:26
13/15 anonim válasza:
Az én Apósom presbiter, náluk az a szokás, hogy a perselybe adnak a keresztszülők.
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Neked is. Mostmár rákérdezek. De szerintem valószínűleg azt fogja majd mondani, hogy tegyem a perselybe, amit gondolok.
Egyékbént mennyit szokás ilyenkor a perselybe tenni? Tudja valaki? Mert még körülbelüli gondolatom sincs róla.
2011. ápr. 27. 17:03
15/15 anonim válasza:
Én vagyok a presbiteres Apósos. Nálunk 5000 forintot mondott az Após, hogy annyi elég lesz. Nyilván mást várnak el egy gazdag családtól és mást egy szegénytől. Mi az utóbbiba tartozunk sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!