A jövő év szökőév, babatervezők gondoltatok már erre?
Született vagy szült valaki február 29. napján?
Első babánkat tervezzük és számolgattam ha pont úgy esnék teherbe, hogy pont azon a napon szülnék nem is tudom mit éreznék!?:-)
Szia!
Én 2008. 02. 29-én szültem meg a kisfiamat. Nem így terveztem, sőt eleinte alkudoztam az orvossal, hogy csak ne akkor szülessen meg. (mintha ez így működne)
Február 21-re voltam kiírva. Végül nehezen de aznap hajnalban indult meg a szülés, (mellette amúgy aznap indították volna) és úgy voltam, hogy akkor már legyünk túl rajta.
Eléggé furcsa, hogy tartjuk ugyan a születés"nem"napját, mivel az évek ugyan telnek, de csak jövőre lesz neki igazi első szülinapja.
Azért valami minden évben hiányzik.
Szia!
És Ti mikor ünneplitek a 'nem'szülinapját, 28.-án?
Ez tényleg olyan furcsa lehet...
Persze tudom ettől "nem dől össze a világ", és nem is lehet ezt kiszámítani, de azért mégis...nem lehet az igazi...
a szökőnap febr. 24-e, nem febr. 29-e.
A köztudatban, és sok naptárban is rosszul értelmezik a szökőnapot, és február 29-et hiszik annak. Valójában a szökőnap 24-én van, persze csak a szökőhónapban, ami ugye a szökőév februárja. A 23-a utáni névnapok pedig ennek megfelelően egy napot csúsznak ilyenkor. Hogy miért pont 24-e? - Hagyománytiszteletből.
Szerintem mókás lehet aznap születni. Én január 1-én születtem, az is klassz.
Amúgy nekünk 2008. február 29-én volt az esküvőnk, direkt ezt a napot választottuk, mert vicces (szerintünk).
Egy ismerős kislány 2008. március 1-én született, de már 29-én voltak fájásai az anyukának, aki végig ezen imádkozott, hogy csak ne aznap szüljön, ő sem akarta a 29-et.
Anyukám febr 28-án született, aznap nem volt szökőév.
Nem olyan rossz dolog febr 29-én születni (szülni), szerintem sokkal rosszabb például karácsony szenteste szülni vagy pont szilveszter éjjelén, amikor más dolga is lenne az embernek.
Én rendes voltam anyuval annak idején, ő még elment egy csendes mulatságba, csak jan 1. délután születtem meg :)
Szerintem az ilyen dolgok inkább jók, mint rosszak, legalább ennyivel is "kitűnünk" a tömegből :)
Tudom miről beszélek, mert dec. 25-én születtem :) Mindenki sajnál miatta, pedig semmi rossz nincs benne. Miután munkaszüneti nap, így (szinte) sosem kellett dolgoznom vagy suliba mennem aznap és a családom, barátaim körében ünnepelhettem és tök jó karácsonyi bulik szoktak lenni :)
Meg ezt legalább (majdnem) mindenki megjegyzi, ahogy a feb. 29-ét is :)
3. válaszoló vagyok.
Kérdezted, hogy mikor tartjuk a születésnapját. Úgy gondolom, hogy mivel febr. 28-án még nem született meg, így inkább március 1-én, illetve március első napjaiban tartjuk. Jövőre pedig remélhetőleg febr. 29-én.
Látom a válaszokon, hogy többen írják, hogy igazából febr. 24-e a szökőnap. Tény, ami tény, de febr. 24. minden évben szerepel a naptárban, míg február 29. csak 4 évente.
Mikor megszületett a kisfiam,a védőnőm ezt írta a gratuláló sms-ben: "különleges napon, különleges gyerekek születnek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!