Másnak is feltűnt már, hogy a tehetősebb családok egy, vagy max.2 gyermeket vállalnak, a szegényebbek pedig jóval többet?
Akiknek több ygerekük van sokkal több családit kapnak, pl 5 gyerek után az már 60 rongy, plusz kedvezméyneket kapnak adóba is meg csomó helyen van a nagy családos kedvezmény, önkormányzatnál is előjogaik vannak szerintem, ahogyan az iskolákban is. Így már elég ha a két szülő talál valami minimálbéres állást, vagy ha nem is mindkettő de az egyik legalább..
Így aztán putri módon ugyan de nem halnak talán éhen, másképp meg esélyük se lenne az életben maradásra.
Nézd meg aki elmúlt huszonakárhány éves és egyedülálló az még a buszon se kap kedvezményes jegyet, nemhogy máshol..
ma 01:57
Nemhiába kínában éppen emiatt van a törvényes kasztrálás 2 gyerek után...
Valószínűleg úgy gondolják, hogy ahol ennyien vannak elfér még egy. Érdekes gondolkodás, mert a még egytől a többinek is kevesebb jut:(
Viszont ha van 8 gyerek, akkor már a csp és a segélyek olyan összegeket érnek el, hogy a fizetésem sehol nincs hozzá:(
Pl. rendszeres támogatásból és családi pótlékból kb. 300 ezer van nekik tisztán. Csp 8 gyerek esetén: 130 ezer, különböző segélyek kb. 110-140 ezer. Ha megfelelően igénytelen a csapat akkor ebből megélnek....
Azert a tul sok gondolkodas sem tesz jot hosszutavon.
Ez igy tok szuper, hogy max csak 1-2 gyereket vallalunk, hogy el tudjuk tartani, de az a csalad, ahol csak egy gyermek szuletik egyertelmuen rombolja hosszutavon a gazdasagot, meg akkor is, ha viszonylag jo modban tartjak. Mert egy gyermek ha felno csak egy felnott nyugdijat fogja kitermelni (jo esetben), 2 gyerek is csak a sajat szulei nyugdijat (jo esetben). Mar sok-sok-sok elemzo megmondta es levezette, hogy akkor lenne esely elobb-utobb egy jobb eletszinvonalat kiepiteni, ha a kozepreteg (akik nem gazdagok, nem szegenyek, de iskolazottak es normalisan, ertelmesen, szeretettel tudjak nevelni a gyerekeket akkor is, ha ho vegen szamolgatni kell), szoval ennek a retegnek kellene 3-4 gyermeket vallalni, a segelyen eloknek pedig max szinten ennyit. (Itt nem kimondva gondoltak a ciganysagra, megpedig azert nem lenne szabad, mert altalaban ok nem arra nevelik a gyermekeket, hogy dolgozniuk kell, tehat minel tobbet szulnek, annal nagyobb "kart" okoznak a gazdasagnak.)
De osszessegeben minel tobb munkakepes csaladban szuletik minel tobb gyermek, annal nagyobb lesz a gazdasagi fellendules 20-40 ev mulva.
Tehat ha en csak egy gyermeket vallalok azert, hogy neki jo legyen, akkor nem biztos, hogy en azzal neki valoban jot teszek, foleg akkor nem, ha nem csak en gondolkodom igy, hanem tiz nobol 6. Pont igy intezzuk el, hogy a gyermekeink ha felnonek meg nagyobb kakiban uljenek, mint mi jelenleg.
Mindegy, ez hosszu vita lenne, ha belemennenk.
A mi esetunkben konkretan egyebkent az a helyzet, hogy mi teljesen jo anyagi korulmenyek kozott ellunk alapban, azota vagyunk a beka feneke alatt, amiota gyermeket vallaltunk. Harmat mindenkeppen szeretnenk, jelenleg ketto van, az en keresetkiesesem okozza egyertelmuen az anyagi helyzetunk romlasat. De tudtuk, hogy ez lesz, szamitasba vettuk es igy is ragaszkodunk a harom gyerekhez, meghozza jo gyorsan, hogy minel rovidebb ideig tartson ez az idoszak, mert abban is biztos vagyok, hogy amint a harmadik gyermek megszuletese utan vissza tudok allni dolgozni max 2 even belul ismet jo anyagi korulmenyek kozott leszunk.
Hosszutavon semmi sem biztos, mert nem ulok milliardokon, de ha azon ulnek, akkor sem mernem a nyakamat ratenni, hogy nem veszithetjuk el azt a penzt barmikor.
Nalunk az sincs kizarva, hogy a harmincas eveim legvegen nem vallalunk be egy negyedik gyermeket is.
Lehet, hogy batorsag, de en ugyanolyan fontosnak erzem azt, hogy minel tobb ertelmes utodot adjak a vilagnak mint azt, hogy nekik mindenuk meglegyen. Sot, nem tagadom egy percig sem, hogy nem gyurunk arra, hogy az osszes gyereket kocsival, lakassal lassuk el amint kikerulnek az egyetemrol, nekem inkabb az a celom, hogy a tanulas lehetoseget megadjam nekik es ertelmes, gondolkodo embert neveljek beloluk. Ha ez megvan, akkor a tobbi mar csak plusz lehet.
kedves kolopele. Tisztelet a kivételnek, de ha körülnézel, sajnos a hozzád hasonló hozzáállásúak vannak kevesebben, és amit a másik válaszoló írt, ők vannak többen. Ezért sajnos érthető az általánosítása. Úgy látom, hogy a tehetős, sikerorientált családokban (ismerek több példát is) csak azért van gyerek, mert másnak is van, és „nehogy megszóljon engem a környezetem”. A nő szül, de fél hogy elveszti a jólmenő munkáját, 3 hónap után visszamegy dolgozni, a gyereket meg a nagyi neveli fel. Apuci meg nem szól bele, tetszik neki, ha anyucinak jó presztizzsel járó munkája van.
Mi nem állunk hű de jól, de a férjemnek saját, fejlődő kisvállalkozása van. Inkább dolgozik napestig, hogy mindenünk meglegyen, de nem szeretné, ha visszamennék dolgozni, a gyerekeinket pedig a nagyik nevelnék fel. Ha majd visszamegyek dolgozni, elsősorban a családom érdekeit fogom nézni, nem a munkahelyemét. És 3 gyereket tervezünk.
A családalapításban nem a pénz az elsődleges, hanem a házaspár habitusa, de ha jólmenő munkakörbe kerül az ember, hajlamos előtérbe helyezni a munkát a családdal szemben. Én legalábbis ezt látom a köröttem lévők példájából. De nekem nincs az a pénz, amiért lemondanék a sok gyerekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!