Szoktatok tojást festeni? Én gyerekkoromban festettem utoljára, de most nagyon készülünk a kislányommal. Mindenféle tippet, praktikát, ötletet szívesen veszek, ki hogy festi, dísziti a tojásokat.
Én ecsettel festem.
2.5 éves kislánynak tavaly - másfél évesen- már adtam hobbiboltban kapható polisztirol hab tojást amit kifestett temperával meg az ujjával v. ecsettel.
átfüztem rajta cérnát cédulával hogy mikor csinálta és elteszem emlékbe.
Igen, szoktunk. Én mostanában csak pár színt veszek. Pirosat, zöldet esetleg. Nagymamám hagymahéjjal szokott festeni. Gyerekkoromban sokat díszítettünk úgy tojást, hogy lepréselt apró leveleket tettünk a tojásra, belebújtattuk nylonharisnyába, és így tettük a festékbe.
Én különben pár éve inkább matricázni szoktam. Kb. 20 tojás matricás és 10 festett:)
Mi mindig festünk mielött gyerek volt akkor is.
Most még csak fél éves a lányom így ö nem fog festeni, de mi igen.
van olyan festék ahol kesztyüt kell húzni és festéket nyomsz a kezére ö meg bekeni a tojást vele.
Úgy szoktam, ahogy az egyik válaszoló írta.Hagymahéjjal, és petrezselzemzölddel.Utóbbit rásimítom a tojásra, beleteszem harisnyába és úgy bele a festékbe.
Kreppapírt is lehet forró vízbe tenni.Az is jól fog.
Ami nekem mindig tetszett:a festett tojásokat szalonna bőrével átdörzsölni, hogy szép fényes legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!