Milyen egytálételetket készítetek másfél évesetek mellett?
Köszi!
Ma paprikás krumpli volt:)Sajna nálunk a tészta kilőve, mert a férjem csak azt eszi meg, amit én gyúrok/nyújtok.Pedig a bolti hamar kész lenne.
Ne haragudj, hogy ezt írom, de a férjed szörnyű lehet:)
Az enyém is iszonyú válogatós, szinte semmit sem eszik meg, azt hittem nincs nála rosszabb. A "nyeles" hús nem jó, csak a csirke és pulyka mell. Ha csont van benne, már gyanakszik, hogy combot kapott. Semmi zöldséget és gyümölcsöt nem eszik, a húslevesből kilökdösi a répát, a rakott krumpliból a tojásfehérjét, a lecsóból a paprikát!!!És még sok ezer ilyen van. Nehezen viselem, és megmondtam neki, ha a lányunk ( most 1 éves) tudatára ébred és előtte meg merri tenni a turkálást, én nagy balhét csinálok. Nem fogja elrontani a lányt is.
Családi összejövetelkor a férjem együtt turkálja az ételt az apjával, és a kedves anyósom is hangosan kacag velük együtt, hogy hát ők már csak ilyenek. Nekem meg szétdurran a fejem a méregtől.
Ne haragudj, nem a kérdésre válaszoltam, elkanyarodtam a témától, de átéreztem, hogy mi lehet nálatok is. Házi tészta!! Na még csak az kéne!
Amúgy a férjem is bepróbálkozott anno, hogy a nagymamája csinálta a tésztát, próbáljam meg én is. Hamar leszereltem, mondtam, hogy akkor bizony éhenhal! :))
Válaszolva a kérdésedre:
rakott krumpli, rakott karfiol, rakott ez meg az. Én sok ilyesmit készítek.
A lányom 14 hónapos, a férjem is eléggé válogatós. :S
Kedves utolsó vajon miért is lett a férjed ilyen válogatós? Talány anyósod miatt.... Na én nem nevetnék ezen mint a kedves anyósod, de nálunk azért ennyire nem rossz a helyzet.
Bár amiket fel fogok sorolni, lehet nincsenek meg seperc alatt, de ha hamarabb felkelsz, mint a gyermeked, akkor készen is van az ebéd mire felkel.
Leves: pl. húsleves, brokkolikrémleves, palócleves, virslis krumplileves, gyümölcsleves, zöldségleves
Főétel: pl. rakott krumpli, pörkölt tésztával, rántott dolgok (csirke, karaj, sajt, krumpli, cukkini, patiszon...), sült húsok, ananászos csirkemell, csirkemell őzgerinc formában, köretnek: krumplipüré, rizs
Desszert, édesség: pl. tejbe rizs/gríz, palacsinta, gofri, kevert tészták, rizskoch, gyümölcstorta, joghurt torta
22:38!Na a férjed ugyanaolyan, mint az enyém.Kizárt a nyeles hús, zöldség, gyümi.A husit egyforma kockákra kell felvágnom és egy darabka kövér rész nem lehet rajta. stb.Ő i áttúrja az eget is.A kaja megfelelő hőmérsékletű kell, hogy legyen.Az én anyósom is vigyorog rajta.Szerinte ne ám már nagy cucc legyen kiszolgálni a férjem.
A sütőzacsit én is szeretem, de eddig csak husit tettem bele.Akkor dobok még hozzá krumplit, hagymát.
Köszönöm mindenkinek az ötleteket!
Ha az én férjem ilyen lenne, akkor éhen is haéhatna tőlem.
Szerencsés vagyok ilyen téren.
Én resztelt májat szoktam csinálni, túrós tésztát, káposztás tésztát, rizseshúst, tejszínes-gombás tésztát, rakottkelt. Ja és szoktam olyat is cálni, hogy veszek filézett csirkecombot, kis kockákra vágom a krimplit, összekeverem, belerakom egy tepsibe, rakok rá olivaolajat, petrezselymet, fokhagymát majorannát, lefedem alufóliával, és berakom a sütőbe, mikor már majdnem kész leveszem a fóliát és pirítom egy kicsit. Semeddig sem tart előkészíteni, és 1 óra alatt meg is sül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!