Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokan belezizennek-kattannak...

Sokan belezizennek-kattannak egy kicsit az aggodalmaskodásba a terhesség során? Aki nem, az hogyan csinálja?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 3. 20:39
 1/7 anonim ***** válasza:
én nem:)tervezett császárom volt,tudtam,mire számítsak,jó kezekben voltam,nem volt gond.azt is tudtam,hogy a picimnek megadok majd minden tőlem telhetőt...nyugodt típus vagyok...szerencsére:)ne aggódj,minden rendben lesz
2011. ápr. 3. 20:42
 2/7 kisnita ***** válasza:

Így utólag visszagondolva tök jó volt minden, de azért akkor nyűgös voltam. Főleg mikor már nagyon vizesedtem és hőség volt, fájt a derekam stb DE GYÖNYÖRŰ TERHESSÉGEM VOLT :)

A szülés? húúú azt inkább hagyjuk.

2011. ápr. 3. 20:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Én egyáltalán nem aggódtam a terhesség során, sőt, teljesen békés és kiegyensúlyozott voltam. Szerintem ez hormonális, nem te teszed, mivel sem előtte sem utána soha ilyen békés 9 hónapom nem volt :)
2011. ápr. 3. 21:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem írtad, hány hetes vagy. Szerintem fontos részlet. Én ugyanis az első 3 hónapban aggodalmas voltam. Megmarad-e, egészséges-e, Down-kóros-e, stb., aztán nyugi volt innentől kezdve végig. nem mondom, hogy a szüléstől magától nem féltem, de nem volt olyan vészes, hogy zizzent lettem volna tőle. Az utolsó 1-2 hétben már annyira akarja za ember a gyereket látni, világra hozni, hogy már nem azzal törődik, hogy mennyire fog fájni a szülés, hanem, hogy végre mikor indul már be.
2011. ápr. 3. 22:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Én nem zizzentem be, sőt mivel semmiről nem tudtam, teljesen kiélveztem a terhességet. És nem zizzentem be utána sem.

Most viszont (és nem keserítésként mondom), de kiderült, hogy gyógyíthatatlan, súlyos beteg a 4 éves gyerekem, minden percünk küzdelem és győtrődés. Na most bezizzentem. Múltkor fájt a feje, már bediagnosztizáltam gennyes agyhártyagyulladásnak, aztán voltak kiütések a kicsin, őt leukémiásnak. és volt itthon egy ketonszint mérő tesztcsíkunk, amiről azt sem tudtam mire jó, most megtudtam és egy ideig naponta a család összes tagjának az összes vizeletét vizsgáltam.

Most próbálok kilábalni belőle. És te is tedd ezt, mert később valóban be fogsz zizzeni, ha már a terhességed alatt így vagy. Itt olvastam anyukát, aki zokogott, mert vért vettek a gyerekétől meg oltást kapott. Úgyhogy nagyon az elején vagy az egésznek, ott lesz a gyerek most már életed végéig és nehogy azt hidd könnyebb lesz, ha megszületik vagy ha felnő-soha. És ha így folytatod, tényleg megzizzensz.

2011. ápr. 3. 23:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyik terhességem alatt sem aggódtam! Hogy csináltam? Nem hallgattam a sok aggodalmaskodóra, okoskodóra. Igyekeztem pozitívan nézni a jövőbe, hogy a babám nem lhet beteg, hisz az orvosom észrevenné... Az első gyerekem lassan 19 éves... akkor nem volt ennyi vizsgálat, meg 4D-ultrahang, internet meg tanácsadókönyvek... így sokkal kevesebb pánikkeltő dologról lehetett hallani. Próbálj nem a rossz dolgokra figyelni, vedd észre a mindennapokban a szépet! Ha látsz beteg kisgyreket, vedd észre, hogy körülötte ott a sok egészséges! Igyekezz mindenben a jót keresni!
2011. ápr. 4. 09:16
 7/7 kisnita ***** válasza:

23:19-nek tényleg igaza van! A terhesség alatti zizzentségem meg a szüléstől való félelmem kutya f@sza volt ahhoz képest, hogy a gyerekért hogy aggódom. 8 hósan kórházban kötöttünk ki mert éjszaka fejre esett az ágyból, végül nem lett semmi baja és egy kórházban töltött nappal megúsztuk az egészet, de senkinek nem kívánom azt az éjszakát... Na meg a vérvétel... 2x vettek tőle vért, először 8 hósan a kórházban mikor fejre esett, pont egy kezdő, fiatal nővért fogtunk ki, 5 percig forgatta a tűt a gyerekben, nem talált vénát, már úgy szóltam, hogy vegye le más a vért mert nem bírom nézni. Jött egy másik nővér az egyből talált vénát és le is vette a vért, de a gyerek akkor már olyan ideges volt, hogy pumpálta ki magából a vért, minden tiszta vér lett, épp akkor jött a párom mikor kimentünk a folyosóra, meglátott minket nagy véresen a vérnyomása egyből 200 lett. Egy vödör víz leszakadt rólam az tuti...

Másodszorra azért kellett vért venni a fiamtól mert alig evett, nem hízott és a gyerekorvos javasolt egy vérvételt. Az alkalommal nagyon kedves, ügyes, gyors nővérkét fogtunk ki, pikk-pakk meg volt, a gyerek ült az ölemben, énekeltem neki, barátnőm simogatta a kis fejét, egy picit sírt, de csak amikor beszúrták a tűt, utána semmi és még matricát is kapott amiért ilyen ügyes volt.

Mindig van valami és ez nem lesz jobb akkor se ha nagyobb lesz, amíg élsz félted a gyereked akkor is ha te 100 éves vagy a gyerek meg 80.

Én nem tartozom az extra aggódós anyukák közé, például ha elesik a gyerek az udvaron vagy akár a lakásban nem kapom fel rögtön és nem kezdem el tutujgatni, már megszoktuk mind ketten az eséseket. Volt, hogy úgy elesett, hogy orrán száján jött a vér. Cumi volt a szájába és megütötte belül az ínyét meg az orrát is. Sírt is egy-két percet gondoltam ha 5 perc múlva nem áll el a vérzés majd aggódok. De elég gyorsan elmúlt, csak a vér mennyiség volt relatíve sok mert a száj nagyon tud vérezni...

Pár napja pelenkázás közben kis csomókat vettem észre a hasa alján, megijedtem, hogy sérves, egyből doki, próbált megnyugtatni, hogy szerinte ez csak egy ártalmatlan nyirokcsomó duzzanat ami magától el fog majd múlni, de a biztonság kedvéért menjünk uh-ra. 12.-re kaptunk időpontot, addig meg idegeskedhetek... Jó, nem nonsztop ezen rágódok, de azért minden nap eszembe jut, hogy ugye tényleg csak ártalmatlan nyirok csomó duzzanat?...

Szóval kösd fel a gatyád! A terhesség alatti idegeskedés inkább csak egészséges drukk ahhoz képest ami majd utána jön. Oldalakat tudnék írni neked, hogy milyen leleményesek a gyereket (főleg az én kis fiam) hogy egy pillanat alatt az orrod előtt képesek belekóstolni a samponba meg hasonlók... De majd megtudod :D

2011. ápr. 4. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!