Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szakítottam a barátommal egy...

Szakítottam a barátommal egy hónapja, most kiderült, hogy terhes vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, jövő januárban fogok diplomázni. A barátommal majdnem 6 évig voltam együtt, de egy hónapja szakítottunk, mert már régóta nem működött a kapcsolatunk(csak nem mertük beismerni magunknak) A szakítás előtti egyik együttlétünk során nem védekeztünk, de még a 72 óra lejárta előtt 10 órával bevettem a sürgősségi tabletta 2. piruláját, most mégis terhes vagyok.(tesztet is csináltam)Teljesen kétségbe vagyok esve, mert már volt 2 abortuszom és egy kaparásom is(ez utóbbi egy elhalt terhesség miatt), szóval nem merem elvetetni a babát, de felnevelni sem fogom tudni, mert ha bárki a családomból megtudja, hogy terhes vagyok, nem hogy támogatni nem fognak, de vagy agyonver apukám vagy kitagad.(utálták a barátomat és amíg vele voltam, mindent megvonták tőlem) Mivel egyetemista vagyok, nincs jövedelmem, az albérletet is szociális támogatásból tartom fenn. A barátommal nem akarok újra összejönni, mert nem voltam vele boldog, a sorozatos félre kacsintgatásai miatt. Már szóltam neki, de még nem beszéltünk személyesen. Épp most szerettem volna új életet kezdeni, de így még elhelyezkedni sem fogok tudni! Gondoltam, hogy örökbeadnám, de nem tudom, hogy 7,5 hónap után képes leszek-e rá.
2011. ápr. 1. 16:30
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Senkit nem kértem arra, hogy sajnáljon, tehát nem is kell sajnálni. Akinek ennyi a véleménye, az inkább ne is írjon semmit, mert ez nem válasz a kérdésemre. Akik érdemben válaszoltak és segítenek tanácsaikkal, azoknak hálásan köszönöm. Üdv.
2011. ápr. 2. 08:17
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Valóban nehéz helyzet, de nem megoldhatatlan. Én ha a helyedben lennék semmiképp nem vetetném el. Egyetértek az előttem szólókkal, az abortuszok és vetélés után szerencsésnek mondható egy újabb terhesség. (Főleg annak ismeretében, hogy milyen sokan nem tudnak terhesek lenni ezek után, pedig szeretnék.)

24 évesen elég érett lehetsz egy gyermek vállalásához, nem vagy már tinilány.

A szüleid nem fognak kitagadni, ha eleinte neheztelnek is, d megbékélnek majd és támogatnak.

Nagyjából az államvizsga előtt szülnél, de azt lehet halasztani, tehát nem akadály.

Én megtartanám és megszülném. Aztán majd közben eldöntöd, hogy felneveled-e vagy lemondasz róla.

Mindenesetre jó egészséget kívánok és azt, hogy dönts jól! Két életről döntesz, ezt azért ne felejtsd el.

2011. ápr. 2. 14:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha örökbeadáson gondolkodsz, ha jól meggondoltad, akkor mi szívesen felneveljük a gyermekedet. Szívünk teljes szeretetét adjuk Neki, ha Te bizalmat szavazol nekünk.

Kitartást kívánok és amennyiben úgy gondolod, kérlek írj privit és felvehetjük egymással a kapcsolatot megismerni egymást! Minden segítséget megadunk Neked a babavárás alatt, ami csak tőlünk telik, természetesen törvényi keretek közt.

Bárhogy is döntesz nagyon jó egészséget és sok szépet kívánunk :)

2011. ápr. 3. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!