Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Angliaban elek immar 2 eve,...

Angliaban elek immar 2 eve, most varom az elso babamat. Erdeklodnek milyen juttatasokra szamithatok otthonrol? (gyes, gyed, csaladi. ) Koszi a segitseget!

Figyelt kérdés
Az utolso munkaviszonyom 2009 juniusban szunt meg Magyarorszagon, azota nincs bejelentett munkam otthon.
2011. márc. 31. 14:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Huuu, megprobaltam osszefoglani, de ha valami nem ertheto nyugodtan kerdezz mert nem egyszeru. :)

Ez az oldal ahol a szmitogep talahato. Ide be kell irni az adatokat. Bal oldalon talalhatoak azok amikbol kaphatsz tamogatast.

Amiket en beirtam:

1. Par vagytok

2. Te nem dolgozol

3. Parod dolgozik heti 30 oranal tobbet

4. Nem vagytok rokkantak (bocsi nem tudom szebben kifejezni)

5. 1 gyerek van (ugye a szuletendo kisbabad)

6. Nincs tobb gyerek a haztartasban

7. NIncs rokkant gyerek

8. Nincs babysitter vagy nem jar bolcsibe

9. Ado elotti jovedelme a parodnak (en 15 ezret irtam egy evre de nem tudom jo-e ezt javitsatok nyugodtan ki ha nem igy van es akkor ujbol szamol)

Alol meg is jelenik, hogy mire vagytok jogosultak. Ahogy fent valtoztatjatok az adatokat ugy valtoznak lent a szamok.

[link]

Szoval SZERINTEM:

1 Working tax credit ami a parodnak jar (ez nincs gyerekhez kotve) tehat ezt kapnia kell mert keves a havi jovedelmetek (ha nem kaptok semmilyen segelyt). Ezt working tax credit neven kell megigenyelnie. Szeritnem ennyit lehet nem fog kapni, baratnom csak heti 20-at kap de egy probat meger.

Ahoz, hogy ilyen nyomtatvanyt ki tudjatok tolteni fell kell hivnotok a 0845 300 3900 tel szamot es kell kernetek egy ugy nevezett “application pack”-et amiben a “TC600 Form” nyomtatvany van. De ha mondjatok, hgoy working tax credithez kell akkor szerintem ok tudni fogjak.

Errol itt van szo a 4-dik oldalon

[link]

Ide kell a nyomtatvanyt elkuldeni de szerintem ez benne lesz a csomagba:

Tax Credit Office

Preston

PR1 0SB

Lehet, hogy a parodnak mar jar ez akkor nem kell tennetek semmit. Az osszeg valtozo tehat ez a 88 font lehet tobb kevesebb, Ok dontik el mert fizetes fuggo. De aki 18.000 font alatt keres azoknak jar.

A masodik ami jar majd neked ha megszuletik a babad:

Child tax credit ami hetente 54£. En csak 20-at kaptam mert ez is bejovetel fuggo de a ferjem fizuja nem minimal ber. Uugyan azt a szamot kell felhivnotok es ok kikuldik a nyomtatvany csomagot amit szinten a fent emlitett cimre kell visszakuldeni.Ezt csak a baba szuletese utan. Nekem a kisfiam 1 eves kora utan lecsokkent heti 12 fontra a masodik evre ugyhogy neked is fog kb. felere csokkeni mondjuk 25 fontra hetente??? De ez csak tipp. Ez alanyi jogon jar akkar dolgoztal akkar nem ha a bejoveteletek kevesebb mint 66 ezer font evente. Gondolom sajnos ilyen gondotok nincs. Nekunk sincs.. 

[link]

Mikro mi megigenyeltuk akkor kicsit kesett de visszamenoleg megkaptuk.

Szinten a babad szuletese utan jar a child benefit. Ez is alanyi jogon jar es minden gyerek kapja. Ez az otthoni csaladi potleknek felel meg. Ugyhogy nem is ertem, hogyan mondhattak, hogy nem jar nektek semmi. Ez mindenkinek jar es a child tax credit is.

Ki kell toltenetek ezt a nyomtatvanyt, utanna kinyomtatni A4-es papirra es datum meg alairas. Hozza kell csattolni a gyerek szuletesi anyakonyvi kivonatat es elkuldeni az nyomtatvanyon megadott cimre:

[link]

Terhesseg alatt:

Egyszeri 500 fontos tamogatas akiknek keves a beveteluk. Itt van a nyomtatvany hozza:

[link]

Miutan kitoltottetek be kell vinni a helyi jobcenter plus-ba. 11 hettel a szules elott de legkesobb a baba 3 honapos koraig lehet felvenni.

Itt irnak rolla:

[link]

Ha a parod elintezi (vagy mar van neki) work tax credit-je te meg nem dolgozol akkor tuti megkapjatok. De szerintem akkor is megkapjatok ha neki nincs work tax credit-je mert szerintem a jovedelmeteket eloszzak 3 fele es keves jon ki. En ilyet nem kaptam, ugyhogy ennek nem tudom a pontos menetet de szerintem ez is megillet titeket.

En ezekrol tudok. Nallam kicsit mas a helyzet mert en dolgoztam elotte igy 1 evig az itteni gyesen voltam de a chald tax credit meg a child benefit alanyi jogon jar. Ugyhogy tenleg nezzetek utanna miutan megszuletett a picur. Sok sikert nektek. Nyugodtan kerdezz ha meg van kerdesed.

2011. ápr. 1. 15:13
 12/14 anonim ***** válasza:
Bocsi elirtam a working tax credit olyan 20-30 font korul van hetente.
2011. ápr. 1. 15:41
 13/14 A kérdező kommentje:
ne haragudj a kesoi valaszert, nagyon halas vagyok a segitsegert, a napokban beadjuk a kervenyeket, remelem sikerul.. megegyszer koszonom, nagyon nagyon sokat segitettel :))
2011. máj. 13. 12:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Én is köszi, pont ez érdekelt :) Nagyon jól leírtad, tényleg. Ritka az ilyen válasz :)
2011. júl. 10. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!