Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha az apuka megy GYED-re...

Ha az apuka megy GYED-re akkor nekem muszáj dolgoznom? Vagy otthon maradhatok én is?

Figyelt kérdés
2009. febr. 25. 23:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
nem muszáj, otthon marahatsz, de ketten nem kaptok ilyen támogatást. szal ha nem dolgozik a másik, akkor több ppénz sem lesz
2009. febr. 25. 23:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem passzív jogon vagy GYED-en, akkor van munkahelyed. Ha lemondod a GYED-et akkor vissza kell menni dolgozni, vagy ha nem akarsz akkor meg kell szüntetni a munkaviszonyod.
2009. febr. 25. 23:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor csak az apuka kap pénzt! De ha igy is jó akkor marajd otthon nyugodtan.

Január 1-től 100.100Ft a maximális gyed összege amiből levonásra kerülnek még a járulékok. Az menjen gyedre akinek több volt a fizetése. Én is max.-ot kapok és a levonások után 84 ezer marad.

2009. febr. 25. 23:44
 4/12 A kérdező kommentje:

köszi!a férjem 90 ezerre van bejelentve!én sajna nemkaptam munkát tehát nekem nemlenne gyedem ezért gondolom !

arra gondoltunk hogy ha ő megy el gyedre akkor ő kap kb 50 ezret és + a gyes és a családi.mertha minden levonást nézünk akkor kb 80 marad a tiszta fizetés.

ha gyedet kap akkor csestis? vagy csak az egyiket?

teéjesen nemértem ezeket!

viszont 90 ezerrnél mennyi lesz a gyed?és nekem akkor nemiskell dolgoznom egyáltalán?tudom én akkor nemkapok semmit csak a férjem csak a férjem megkapja e akkor ha énsem dolgozom?vagy a másikfélnek mindenképpen dolgoznia kell?

2009. febr. 25. 23:52
 5/12 A kérdező kommentje:

összevissza irtam nemtudom érthető e!bocsika!

szoval aztsem tudjuk eldönteni hogy mit csináljunk!mivel nekem nincs munkahelyem nemkapnék csak gyest ami 25000ft!ha a férjem megyel akkor ő kap gyedet is mert ő dolgozik!akkor jobban járnánk!De ha 2 év után letelik a gyed akkor ő visszamegy dolgozni mindenképpen!

és akkor az az 1 év amig kapnánk a sima gyest az már nemlesz!deha én mennék el akkor csak gyest kapnák 3 évig azaz 25000ft ot . szoval nemtudom mit tegyünk a rosz az hogy m,unkahelyről munkahelyre megyünk volt hogy minimálbáren volt és akkor jobban jöttvolna ha gyedre menne el ő!aztán majdlesz valahogy de addig biztos pénz van. mi a vélemyényetek?

2009. febr. 25. 23:58
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én irtam a 3. választ.

Szerintem ha neked úgysincs állásod akkor úgyis otthon maradsz vagy keresel munkát és akkor az apuka menjen el gyedre. De ha te kapsz munkát és minimum 6 hónapig dolgozol akkor utána már te is elmehetsz gyedre és az apuka meg visszamehet dolgozni, csak át kell kérni a te nevedre a gyedet.

Az apuka 90 ezres bére nettó? Mert ha igen akkor 90.000+ a családi 12.200+ ha te gyesen lennél akkor az is 26.000 akkor az 128.200 havonta. Viszont ha ő lenne gyeden akkor ugye kapna kb. 50.000 gyedet+ 12.200 családi akkor az csak 62.200!

1 gyerek van? Te nem kapsz munkanélkülit?

2009. febr. 26. 00:10
 7/12 A kérdező kommentje:

szia köszi a választ!én nemkapok munkanélkülit mivel nemdolzom már 1 éve. első baba lesz még nincsen több gyeremekünk. :)

mert én azthittem hogy 50.000ft gyed és rájön a 25.000ft gyes és még arra rá a 12000ft családi!akkor ha gyedvan akkor gyest már nemis kap?

2009. febr. 26. 00:17
 8/12 A kérdező kommentje:
és a terhes gyermekágyi segélyt én kapnék?és az mennyit fizet?
2009. febr. 26. 00:28
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Újra én.

Hát elvileg van még a gyed előtt a tgyás is ami majdnem annyi mint a fizetés. Ennek utána kellene kérdezni hogy jár-e neki. Szülési szabadságnak hivják másnéven és 6 hónapig jár majd, azt követően a gyermek 2 éves koráig gyed és utána a gyes 3 éves koráig azaz 1 évig.

[link]

2009. febr. 26. 00:29
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerre egy gyerekre csak egy féle ellátás jár, nem jár apukának GYED, neked pedig GYES egyszerre. Jelen helyzetben a bevételetek apuka fizetése, neked gyes illetve családi pótlék. Ez kb. 120.000,- Ft-ra jön ki (az általad írt 90.000,- Ft fizetést számoltam apukának) A gyerek fél éve koráig nincs már megoldás, mert apuka csak utána mehet gyedre. Ha apuka GYED-re menne az a jogosultságot megelőző év keresetének 70 %, kb. 60.000,- Ft plusz a családi pótlék. Ezt a megoldást csak akkor éri megválasztani ha Te el tudsz menni dolgozni legalább 60-70.000 Ft bérért, mert különben nem lesz több bevételetek. A harmadik megoldás apuka fizetésével és a GYEs-sel és a családi pótlékkal kibekkelni a gyerek egyéves koráig, mert akkortól a gyes folyósítása mellett TE is dolgozhatsz. (ennek feltétele, hogy a gyerkőcöt tudjátok kire hagyni)
2009. febr. 26. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!