Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Depressziósan terhesség?...

Depressziósan terhesség? Vállalt így valaki babát?

Figyelt kérdés
Sajnos depressziós vagyok. Aki már átélte, az tudja miről van szó. Viszont szeretnénk babát vállalni. Gyógyszert nem szedek, sosem szedtem és ha gyereket akarunk, akkor pláne nem is akarok. Régebben hosszabb ideig jártam pszichológushoz, de nem segített. A napjaim hol jobban, hol rosszabbul telnek. Nagyon aggódom, hogy esetleg a gyerek örökölheti ezt a nyavalyát, ill. hogy fogok tudni megbírkózni a gyerek ellátásával. Nem utolsósorban attól is félek, hogy esetleg elér a szülés utáni depresszió, ami tovább súlyosbítja a már meglévő depressziót. Előre is köszönöm a tanácsokat.
2011. márc. 27. 19:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Igazából te tudod hogy mennyire "súlyos".

Ha nagyon akkor nem is azért mert örökölné, de egy gyerekhez rengetek türelem kell...ami depressziósan vagy működik vagy nem.

Kérd ki szakember véleményét.Sok sikert nektek

2011. márc. 27. 19:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Elmesélem az én történetem, de mindenképp beszélj szerintem is szakemberrel, hogy ő hogy látja.

Depressziós voltam. Megfogant a baba, de igazából nem volt tervezve. Örültem neki, ettől függetlenül néha eszembe jutott, hogy szegény nagyon rossz szülőt választott és még van ideje " elmenni" tőlünk én nem fogok rá haragudni. Nagyon gyűlöltem magam ezek miatt, de teljesen problémamentes várandósság után megszületett a kisfiam. Persze elkapott a szülés utáni depresszió, anyu haza akart költöztetni magához stb. És mikor a fiam 5. heténél járt mintha mindent elvágtak volna. Boldog voltam. Beletanultam a dolgokba és ment minden mint a karikacsapás, összeszoktunk.

Képzeld, azóta még hullámvölgyeim sincsenek, többször elpityeredek, hogy ő engem választott anyukájának és kitartott mellettem!

2011. márc. 27. 19:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Ugyanarra gondoltam mint az első. Te tudod, hogy mennyire súlyos a betegséged. Súlyos kezeletlen depresszióval én biztosan nem vállalnék gyereket, ki tudja, hogy nem tennél-e benne vagy akár magadban kárt, aztán ott maradna a kis szerencsétlen. Én először elmennék pszichiáterhez, lelkiismeretesen elmennék kezelésekre, szednék gyógyszert, és majd ha meggyógyultam utána vállalnék gyereket.
2011. márc. 27. 19:53
 4/4 anonim ***** válasza:
de jó volt a másodikat olvasni :)
2011. márc. 28. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!