Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A 4D-s UH-on a szonográfus...

A 4D-s UH-on a szonográfus "enyhén telt bélkacsokat" látott. Azt mondta hogy ne izguljak nincs gond, de 2 hét múlva megnézne újra. Persze azóta ezen aggódok, már bánom, hogy elmentünk. Kinek volt hasonló az UH-s lelete?

Figyelt kérdés

Tegnap voltunk a nőgyógyásznál is, ő is látta a vastagabb beleket, de azt mondta, hogy nem echogen. Ez mit lenet pontosan? És 2 hét múlva ismét megnéz.

32 hetes vagyok. A baba azóta is rugdos, pörög forog, ebben nem érzek változást, csak nem bírom kitörölni a fejemből a rossz gondolatokat.

2009. febr. 25. 11:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az echogen belek vmi fejlődési rendellenességre utalnának, azt hiszem.
2009. febr. 25. 12:22
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

12:22-es vagyok. Ezt találtam még:

"Cervicothoracalis rendellenességek

...Meconium ileus: a belek igen tágak, bennük intenzívebb echót adó meconium látható.

Meconium peritonitis: a belek között intenzív echót adó területek ábrázolódnak. ..."

"...Átmeneti állapotok

A legtöbb átmeneti állapot a magzati testben a nyirokrendszer, a húgyutak, a központi idegrendszer kórosan felszaporodott vagy eloszlott folyadékának következménye. Ezek a folyadékgyülemek olykor kimutathatók a korai vizsgálatkor, de később részben vagy teljesen felszívódhatnak. Jóllehet ezek az elváltozások nem feltétlenül jelentenek durva magzati abnormalitast, de jelenlétük utalhat chromosoma-rendellenességre vagy más szervben kifejlődő anomaliára (nyaki redő megvastagodása, cysticus hygroma, pericardialis és pleuralis folyadékgyülem, plexus chorioideus cysta, echogen belek stb.). ..."

Szerintem ne aggódj, ha nem echogen, az valószínű jót jelent.

2009. febr. 25. 12:32
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. febr. 25. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!