Most komolyan, normális vagyok?
Mindig is tudtam, hogy több gyereket szeretnék.
5 hónapja, mikor megszültem első babám,azt mondtam, hogy te jó ég, hogy fogok még szülni, annyira fáj?!
Aztán az első 6 hét alatt azt mondtam, hogy a szülés az elmegy, de ez az kevés alvás, meg hogy fáj a szoptatás kikészít, hogy fogom még többször végig csinálni?!
Most, hogy 5 hónapos a fiam azon gondolkozok, hogy leszek képes mégy egy pici gyereket ennyire szeretni?!Hogy fogok tudni megadni mindent, mindegyik gyerekemnek, annyira szeretem, és tudom, hogy a következőt is nagyon fogom szeretni,de erre hogy leszek képes?!
Más is volt/van így, vagy csak én vagyok tele ilyen kérdésekkel, érzésekkel?
Ne aggódj, ezzel Én is pont így vagyok, tele állandóan aggodalommal:-)
Most 21 hónapos a kisfiam és 12 hetes terhes vagyok és minden nap eszembe jut, hogy hogyan fogom bírni újra a sok kialvatlanságot, hogyan fogok tudni mindent megadni a nagyobbik fiacskámnak a pici mellett, stb., stb., stb.
Millió ilyen dolog szalad át az agyamon. Aztán arra gondolok, hogy az ösztönök eddig is működtek, valószínű két gyermekkel is működni fognak:-)
Most még Én sem tudom elképzelni hogy lehet ennyire szeretni a második gyereket is, mint az elsőt, de biztos ez is jönni fog ösztönből:-))
Majd ha elmúlnak a szülést követő (úgymond) "kellemetlenségek", akkor csak a szépre és a jóra fogsz emlékezni. Ha a kisfiad már nagyobb lesz, járni, beszélni fog, biztosan vágysz majd egy másik picurra, akit dajkálhatsz. Olyan édesek!!! Csak imádni lehet őket!!! :)))
Hogy ugyanúgy tudod-e szeretni, azt nem tudom, de szerintem egy (normális) anya minden gyermekét ugyanolyan mértékben szereti, csak lehet, hogy másképp. Mint ahogy a gyerekek is másak, mások az igényük, másképp viselkednek.
Igen. Nagyon féltem, hogy második babámat is szeretni fogom-e? Örülni fogok-e , ha kibújuk a foga, vagy kimondja az első szavait, vagy elindul? És sikerült megint mindegyiket megsiratnom:.)
Szóval lehet.
Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy normális vagyok, hiszen nem csak nekem vannak ilyen gondolataim:)
Csak nem gondoltam vona, hogy a gyereknevelés mellett ilyen lelki dolgokkal is meg kell majd küzdenem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!