Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi volt ennek a játéknak a neve?

Mi volt ennek a játéknak a neve?

Figyelt kérdés

Mi makraménak hívtuk, de így csak a csomózásra találok rá.

Az volt a lényege, hogy volt egy össze kötött madzag.Valaki a két mutató és hüvelyk újára rátekerte, úgy hogy keresztezzék egymást a szálak, és a másiknak ezzel a négy új használatával kellet átvenni.Így adogattuk egymásnak, míg vagy nem lehetett átvenni vagy megszűnt e keresztezés.

Vajon a mai gyerekek még ismerik amúgy ezeket a játékokat, mint ez vagy a mackó-mackó ugorjál, ország város...stb.

2011. márc. 26. 09:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A férjem unokatestvérei ismerik 10-13 évesek és lányok, ezeket minden családi partin játszuk. föleg az országvárost.
2011. márc. 26. 09:49
 2/11 anonim ***** válasza:

ezt de szerettem :) nem tudom mi a neve sajnos... amúgy mi tanítjuk majd a gyerekeinknek), mint a fűszállal fütyülést is pl. :) ezeket ismerem, nagyon jó játékok!

pedig csak 22 vagyok, lányunk 10 hós, kistesó pocakban 17 hetes :)

2011. márc. 26. 09:51
 3/11 A kérdező kommentje:

Igen én szeretném majd ezeket megtanítani, játszani a fiammal.

Amúgy én is fiatal vagyok még.20 éves 2,5 éves anyukája. :)

Azért is jutott eszembe hogy vajon a mai gyerekek ismerik-e még ezeket a játékokat.Mármint amikhez nem kell jóformán semmi, mert mi tök jól elvoltunk egy füzettel meg egy ceruzával, vagy egy ugráló kötéllel stb.Vagy ezek sem kelletek mert kint voltunk az utcán, parkban és elszórakoztunk.

Most meg (falun lakom) olyan kihalt minden, sehol egy gyerek.

Gondolom mindenki bent van a számítógép, tévé előtt.

Pont mostanság kint voltunk a parkban barátnőmmel és a kisfiammal, és kongott az ürességtől.Régen ilyen nem volt.Télen-nyáron reggeltől-estig tele volt.

2011. márc. 26. 10:11
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi is játszottuk,de a nevét nem tudom sajnos.
2011. márc. 26. 10:20
 5/11 anonim ***** válasza:

Én is feltettem már ezt a kérdést, kaptam is választ, csak elfelejtettem :))

De megkeresem.

2011. márc. 26. 10:42
 6/11 anonim ***** válasza:
2011. márc. 26. 10:45
 7/11 anonim ***** válasza:
Béka.
2011. márc. 26. 12:36
 8/11 A kérdező kommentje:
Jaj, köszönöm!
2011. márc. 26. 13:29
 9/11 anonim ***** válasza:
Legutóbb a játszótéren 2 fiú(10-12 éves)ezt gyakorolta,mosolyogtam is rajta:-)
2011. márc. 26. 13:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Játszottuk mi is. Én megtanítottam az unokahugomnak, unakaöcsémnek. Majd a gyerekeimnek is meg fogom.

És amit még nagyon szerettem, az a "gumizás". (hosszú gumit összekötöttünk, és két gyerek a lábaival kifeszítette, egy harmadik meg középen ugrált mindenféle trükköt bevetve.:)

2011. márc. 26. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!