Mi a helyzet akkor, ha betölti a 3. életévét a gyermek, nem veszik fel az oviba, nem tudom senkire sem bízni. Betegállományba kell mennem vagy?
Ha mész vissza dolgozni, nincs tesó, akkor fel KELL venniük.
Ha valóban nincs elég férőhely a körzetes oviban, és erre hivatkozva elutasítanak, akkor a jegyzőhöz kell fordulni fellebbezéssel, és akkor valamelyik másik közeli óvodában keresnek helyet a gyereknek.
13:33-as vagyok.
Utána olvastam csak, szóval ha nem szobatiszta, akkor viszont nem kötelesek felvenni szerintem.
Attól függ mit értesz a nem szobatiszta alatt, mert ha azon a szinten van a gyerek, mint egy csecsemő, akkor ott komoly gondok vannak és akkor valamilyen speciális hely való neki. És ebben az esetben pszichológus vagy pszichiáter kiadja a véleményt, közösségi nevelésre nem alkalmas és maradhat anyuka vele GYES-en.
Ha történnek vele balesetek (nem időben megy ki vécére, nem tudja még visszatartani, becsurog stb vagy kéri a pelust,)de már azért nem azon a szinten van, hogy belecsinál a pelusba, te meg cseréled neki 4 óránként, nem jelent semmit, mert az oviban úgyis meghatározott időnként ki kell menniük vécére, van váltóruha, legfeljebb lecserélik. Az oviban kicsi vécék vannak, amire rá tud ülni, látja a többi gyereket, van óvónő és dajka, ők segítenek. És elképzelhető pikk-pakk szobatiszta lesz. Ágytisztának meg nem kell lennie.
Remélem érthető volt, mit akartam írni.
Persze, nagyon sokan. Sőt szerintem a többség nem teljesen megbízhatóan szobatiszta. Plusz sokszor a szobatiszta gyerekek is elkezdenek bepisilni. Azt mondta a védőnő, rengeteg gyerek lesz szobatiszta az oviban, pont a kicsi vécéknek köszönhetően, meg a kicsi csapoknak. Élmény, hogy ki tudnak menni egyedül, kezet mosnak utána.
Nálunk azt mondták, legyen váltóruha és egyébként ki is mossák és szárítva teszik vissza a zsákba a ruhát. És soha nem szólnak érte.
Ha aggaszt a dolog, kérdezz rá az óvónőre, ugyanezt fogja mondani. Ha nem, akkor oda meg ne vidd a gyereked.
Egyébként fontosabb, hogy kommunikálni tudjon a gyerek, jelezze ha szomjas, éhes, pisilni kell, fáj valami.
Én olyat még nem hallottam, hogy valaki tovább maradna gyesen, mert nem szobatiszta a gyerek...
Az, hogy ilyen esetben mit tud tenni az anyuka, az a munkáltatótól függ. Betegszabi nem hiszem, hogy működne, mert nem hiszem hogy ilyenről adna orvos igazolást, se a gyereknek, se az anyukának. Max a sima szabi, vagy fizetés nélküli szabi. Ha rendes a cég, fizetés nélküli szabin lehet bármeddig, de arra is van esély, hogy emiatt felmondanak neki.
Azért ha valamennyire mutat hajlandóságot a gyerek a szobatisztaságra, érdemes megkérdezni az ovit, hogy nem vennék e be így. Hátha a többi gyerek jó hatással lenne rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!