Milyen feladatok tartoznak a szülő tevékenységkörébe?
Figyelt kérdés
Nem olyan válaszokat várok, hogy szeretni a gyereket, mert ez egyértelmű :-) de sokkal konkrétabbakra gondolok. Pl. etetés, öltöztetés, oktatás biztosítása, jogait képviselni stb.2009. febr. 21. 22:13
1/3 anonim válasza:
Nekem nem világos a kérdés. Mire vagy kíváncsi?? :S
2/3 A kérdező kommentje:
Milyen - konkrét - feladatokat lát el a szülő?
2009. febr. 21. 22:29
3/3 anonim válasza:
Hát.. ez a kérdés nekem sem egyértelmű, még így sem.
Ha arra vagy kíváncsi pl., hogy egy nagyobb gyereknél köteles vagy-e ellátni az iskoláztatását, meg az öltöztetését, étkezését megoldani akkor én úgy gondolom, hogy 18 éves koráig köteles vagy ezt megtenni, mert addig kiskorúnak számít a gyerek.
Utána meg szíved joga, ahogy érzed, de szerintem egy szülő-gyerek kapcsolatban a szülőnek kötelessége legalább az indító lökést megadni a suli befejeztével a gyerekének, hogy önállóan is tudjon létezni az életben, ne legyen örök életében rád szorulva. Pl. a megfelelő iskola elvégzésével. Természetesen ha az anyagi körülmények megengedik. Ha meg nem, akkor is biztosíts neki fedelet, meg főzz rá, amíg szüksége van rá.
Remélem erre voltál kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!