Hogy tetszik a Krisztián név?
Fontosnak tartunk olyan nevet választani, ami más országban is megállja a helyét. Így jött szóba a Krisztián. Vagy esetleg van ötletetek más jól hangzó és fordítható nevekre??
Köszönöm!
István /Stephen
Márk /Marc
József /joseph
János / john
Jakab/Jacob
a bibliai nevek ilyenek...
igen, én is kicsit régimódinak találom, de Apa ragaszkodik nagyon, neki tetszik a jelentése miatt.
A Kristóf amúgy Christopher? vagy??
Köszi
Nekem nagyon tetszik, ezért is hívják így a fiamat :) Szerintem ez egyáltalán nem régimódi név, csak éppen már jó ideje használatban van, szóval inkább úgy mondanám, hogy töretlen népszerűségnek örvend :) Mint a női neveknél az Anna. Na jó, az Anna még régebb óta van szerintem használatban.
Nálam is szempont volt, hogy "nemzetközi" név legyen, és ez a név amúgy is mindig tetszett.
Egy dolog nem tetszik, hogy nagyon sokan Krisznek becézik, ez így, a magyar nyelvben szerintem hülyén hangzik. Egy angol mondatba teljesen passzol a Chris név, de egy magyar mondatba nem illik szerintem. Ennél csak egy rosszabb becézése van, a Kiki (ezt is mondták már neki). Én mindig Krisztiánnak hívom, ahogy a családban mindenki más is, meg az ovis társai is így szólítják, de van pár felnőtt, aki megpróbálja kifacsarni a nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!