Ülésmagasitó használata,150 cm és 12 éves kor? Ennek együtt kell meglennie, vagy elég csak, ha 150 cm a gyerek és nincsen 12 éves?
Fiam 153 cm, 11 éves volt januárban és már legalább egy éve nincs ülésmagasítója.
Vagy 150 centi, vagy 12 év.
150 centis felnőtt sem ül ülésmagasítón:-))
Sajnos változott a szabály. Most már vagy 150 cm, vagy 14!!! év. Megnéznék egy 14 éves ülésmagasítóval:)
A múltkor megállított a rendőr, kérdezte, mennyi idősek a gyerekek. Mondtam 12 és 13 évesek. Na erre jött az ülésmagasítóval, meg hogy gyerekenként 25000Ft. Még jó, hogy 158 cm magasak, így megúsztuk.
hát de ha őszinték akarunk lenni, én 157 cm magas vagyok és a biztonsági öv, hacsak nem állítható magasságú (de akkor nincs ilyen előírás), pont a nyakamnál megy el. Valóban nem előírás az ülésmagasító, de balesetnél pont a nyakamat szorítja el. Úgyhogy röhejes vagy nem,de szükséges lenne alacsony emberek esetén, felnőtteknél is.
De vagy vagy a szabály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!