Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 gyerkőc, Gyed. Mennyivel...

2 gyerkőc, Gyed. Mennyivel lett több a Családi adókedvezmény miatt?

Figyelt kérdés
Én igényeltem az egészet. Kb. mennyivel lesz több a gyedem? 72500-ból számolják a gyedemet. Amit nem tudnak jóváírni, mert nem vonnak annyi adót azt visszakapom jövőre egybenkb. 100000 ft-ot?
2011. febr. 15. 14:41
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha most nem tudod igénybe venni, és év közben sem változik a helyzet, tehát nem fogsz annyi adót fizetni, akkor adóbevalláskor sem fogsz kapni semmit.

Könnyen ki tudod számolni mennyit kapsz. 72500 bruttóból vonnak 10% nyugdíjat. Ennyi.

2011. febr. 15. 14:52
 2/10 anonim ***** válasza:
72.500.- bruttó a GYED-ed alapja? Akkor nincs mit visszaigényleni se havonta, se egyben. Nem vonnak le annyi adót.
2011. febr. 15. 14:54
 3/10 A kérdező kommentje:
Ha nem tudnak nekem jóváírni semmit, akkor év végén (jövőre) adóbevalláskor kérhetjük egy összegben a párom által? Mert ő dolgozik csak havonta lenyelné a cége és ezért kellene év végén egyben. de még nem kérdezte meg a cége,hogy havonta vagy egyben kéri-e az adójóváírást.
2011. febr. 15. 15:03
 4/10 anonim ***** válasza:
A cég nem tud lenyelni adójóváírást...
2011. febr. 15. 15:06
 5/10 anonim ***** válasza:

Az adójóváírás és a családi adókedvezmény 2 külön dolog.

És egyiket sem tudja a cég lenyelni!

2011. febr. 15. 15:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Párom fuvar után kap pénzt. a papírján szerepel az adójóváírás,de nem kap annyival többet, hanem csak annyit, amennyit fuvarban megkeresett. A cég kevesebb adót fizet utána. jól járnak. nem adnák oda a kezébe a 20 ezer ft a 2 gyerek után. tavaly 24895 ft volt az adója, ebből 15 ezer valamennyi volt az adójóváírás és így 9 ezer valamennyi adót kellett fizetni utána. Akkor miért nem kap 15000-rel többet?mert elnyeli a cég...
2011. febr. 15. 15:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A 20000 Ft csak akkor jár, h van annyi adója. Ezek szerint párodnak nincs annyi befizetett adója, tehát ergo a cég nem is tudja lenyúlni tőle, mert nem jár neki. Az más kérdés, hogy ez adócsalás!!!
2011. febr. 15. 15:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha a tavalyi adatokkal számolunk, akkor idén 12100 az adójóváírás, és így 12000 marad adó, amit családi kedvezményként tud érvényesíteni.
2011. febr. 15. 15:19
 9/10 anonim ***** válasza:
A cég nem fizet utána adót. A jövedelemadót a párod fizeti, vagy kéri az adójóváírást. A cég nem tud mit lenyelni.
2011. febr. 15. 17:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Én értem mit írsz.Beadtátok a kedvezményre az igénylést,fizetési papíron szerepel is,de viszont mivel fuvar után fizet a cég,és nem fix összeget,ezért nem adják oda külön az adójóváírást.Erre a legkevesebb,hogy rákérdez a párod.

A cég mostantól kevesebb adót fizet a férjed után,viszont ez bár nektek járna nem kapjátok meg.

Nos mi pont ezért hagytuk a francba a havonkénti jóváírást a férjemnél.Majd jövő adóbevalláskor érvényesítjük egy összegben,ha lehet.

Igaz kevesebb pénzt kapott mint eddig,mert nem kértünk semmilyen adójóváírást.Aztán,hogy a jövő évi adóbevalláskor ti jártok jobban,vagy mi,az már a jövő zenéje.....(Én nem számítok semmi jóra.)

2011. febr. 16. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!