Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családi adókedvezmény ki...

Családi adókedvezmény ki mennyi pénzt kapott?

Figyelt kérdés

Ki igényelte, mennyi a jövedelme, hány gyereke van?

Mi ebbe a hónapba még nem kaptunk mert a férjem mukahelye nem töltötte ki időbe a papírt.

Nálunk és igénylem, mert a Gyedem több mint a férjem fizetése, 1 kislányunk van meg most várjuka másodikat.

2011. febr. 15. 12:49
 1/9 anonim ***** válasza:

2 gyerek van, én annyit kaptam, amennyi a max gyed adója, nem tudom most éppen mennyi, párom adója meg kevesebb, magának fizeti a járulékokat.

Most 94E lesz januártól a bruttója, még nem fizettük be a januári járulékokat, fogalmam sincs mennyi az szja.

Jövő hónaptól me gyes-en leszek, akkor nem lesz adókedvezményem, mejd csak szeptembertő, ha visszamegyek dolgozni.

Akkor szerintem mind a 2 gyrek után én fogom igénybe venni.

2011. febr. 15. 13:01
 2/9 anonim ***** válasza:

Két gyerek van, és a férjem igényelte mindkettő után.

Egyrészt azért mert a max. gyedből nem tudom igénybe venni mindkét gyerek után, másrészt mert van lakáshitelem, ami után szintén szeretnék kedvezményt igénybevenni, és ha én kérem a családi adókedvezményt, akkor nem marad adó, amiből megtehetném.

2011. febr. 15. 13:03
 3/9 anonim ***** válasza:
ugyanannyit kaptam. 62körül volt a gyedem, most is annyi
2011. febr. 15. 13:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekünk 1 gyermek van, és egy magzat, akire már él a kedvezmény. Én most táppénzen vagyok, apa igényelte a családi adókedvezményt, és rajt is a bérpapírján. A bruttója most olyan 250 körül volt, így 20.000 Ft-tal kevesebb adót vontak neki.
2011. febr. 15. 13:55
 5/9 anonim ***** válasza:
20.000 ft-tal kapott többet a férjem,2 gyerekünk van.
2011. febr. 15. 20:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Szisztok!

Én januárban időben adtam le a papírt a munkahelyemen, illetve az igazolást, hogy a terhességem meghaladta a 91, napot, de sajnos a fizetési szalagomon nincs rajta, hogy kaptam volna a családi adókedvezményt!Ami meg nincs rajta a papíromon, azt nem is kaptam... Holnap megyek, és utána járok a munkahelyemen, hogy miért nem kaptam, ha időben leadtam a szükséges papírokat. Az a baj, hogy a munkahelyemen a "kedves" hölgyemény a "honnan tudjam"-on kívül más választ nem nagyon ismer. Csak azt nem tudom, hogy az ilyet minek alkalmazzák. Azt hallottam, hogy a terhesség alatt, szülésig, csak az anya jogosult erre az adókedvezményre, szülés után, pedig az apa is... Ez igaz? Van valaki, aki első terhessége alatt igényli ezt a kedvezményt, és meg is kapta?

Előre is köszi

2011. febr. 15. 20:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Ahogy már írtam, nálunk apa igényelte a magzatra is a családi adókedvezményt, és meg is kapta. Nem első gyerek, de nem tudom ez miért lenne fontos.
2011. febr. 15. 21:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Én igényeltem és 10e-rel lett több a fizum.:-)
2011. febr. 15. 22:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja,1 gyerek.
2011. febr. 15. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!